Sírni hagyás? Vélemények?
2 hónapos semmiképp se hobbyból sír. Lehet csak téged hiányol?!
Tényleg vannak káros hatásai, olyanról is hallottam hogy a baba sérvet kapott a sok sírástól:(
Amikor meg abbahagyja nem is biztos h megszűnt a baja, csak halálra fáradt és már szólni se bír:(
Miért nem kötöd magadra? Közben is lehet mosogatni, krumplit hámozni,porszívózni aztán ha esetleg bealszik, óvatosan lerakod.
Nem is hallottam még ilyenről, hogy egy gyerek attól depressziós lenne tini korában mert babaként felvették:S Ez vmi nagy hülyeség szerintem.
Szerintem hasznos lenne konkrét alvásidőt bevezetni, hogy mindig ugyanakkor rakod le és mindig ugyanazt az 1-2 altatót énekled. Aztán megszokja h mindig 8kor alvás (meglepően jó a babák belső órája) illetve egy idő után ha meghallja a dalt már elkezd álmosodni. Lényeg a rendszeresség meg a kitartás.
én soha nem hagytam sírni. nem tudom amúgy miért lenne káros ha meg van dajkálva az a kis drága.
az ősbizalom nagyon fontos, ha megtanulja, hogy hiába szól, anya nem reagál, akkor az el fog veszni. beleépül a tudatalattijába, hogy anyának felesleges szólni, egy idő után nem is fog sírni.
másrészt a kommunikáció kialakulását már most gátolod. ő szól és semmi reakció.
enyém 2 hónaposan vagy cicin aludt el, vagy babakocsiiban, vagy egymás mellé feküdtünk, simogattam a hátát :)
Az én kislányom 5 hónapos koráig hasfájós volt, csak ölben, a vállamon vagy rajtam tudott elaludni, meg kellett várni a 20 percet amíg mély álomba merül és csak utána tudtam a kiságyba rakni, utána úgy aludt el több mint egy éves koráig hogy paskoltam a fenekét (volt másfél órás altatásunk is). Most másfél éves, mutatja az ágyát beleteszem és álomba dumálja magát. Ezt csak azért írtam mert engem is azzal rémisztgettek hogy soha nem fog egyedül elaludni, és láss csodát nem igényli az altatást. Magától, soha sem erőltettem. Én annak a híve vagyok hogyha csak nyöszörög (akár álmában is) addig nem mentem be hozzá, sokszor csak rosszat álmodott, és visszaaludt magától, de amikor hallottam hogy ebből sírás lesz akkor azonnal mentem. Attól semmi baja nem lesz hogyha éppen WC ülsz ő meg felébred akkor sír 1-2 percet amíg befejezed a dolgodat.
A másik a mi nekünk bevált, a napirend. Már kiskorától szoktattam rá. Evés játék alvás ez volt a sorrend, ő akarta így én csak rásegítettem. Így mostanra, bárhol vagyunk ebéd után alvás van, és este legkésőbb 9-kor bemászik az ágyába hogy ő álmos.Mindig hozzá igazítottam, amikor láttam délután nem álmos már akkor kitoltam a délelőtti alvást és nem raktam le délután, volt egy két nyűgösebb nap de ennyi.
Az elő fél évben úgy nézett ki a lakás mintha bombát robbantottak volna, én is és a férjem is mint a zombik, de túl éltük. Akik látogató jöttek nem azt nézték hogy van e a mosogatóban mosatlan. Hanem hozzánk.
Nekünk egy nagyon nehéz időszak volt a hasfájás miatt de túléltük.
Szóval én nem hagynám sírva elaludni, szőrnyű lehet neki.
Most is bemegyek ha ne adj isten felkel éjszaka és sír, érdekes megsimogatom és alszik tovább.
Csak akkor hagyom bömbölni amikor hisztizik, de ő már elkezdte a dackorszakot. Egy két hónapos baba csak azért sír mert valami baja van, neki az is baj ha nem vagy mellette. Hidd el később jobb lesz.
Nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz ha tudja, hogy ha baj van ott vagy, hogy számíthat rád. Szerintem most ő fontosabb mint a háztartás.
na látod mennyivel jobb úgy :-) és ne aggódj,nekem se szokott rá a kendőre,most ha beleakarnám tenni olyan hisztit lenyomna,már inkább megy játszik stb. te is tudod csinálni a dolgod, a baba jókat szunyál. nekem életmentő volt,annak idején.
https://www.youtube.com/watch?v=gro7ZSNqgIY
jobb oldalt még lesz egy csomó videó
2 honapos az en babam is, es SOHA nem hagyom sirni!
Az elso 6 het nalunk is olyan volt ahogy irod, delutan 2 kor volt 3 percem reggelizni. De skkor sem hagytam soha sirni. Ja, es nappal nem aludt egyaltalan.
Most 9 hetes , es mar -'1-2 hete jobban elvan, 30-40 perceket is egyedul a kisagyaban.
Szerintem azert is mert kiegyensulyozott , tudja, hogy ott vagyok, es ha szol ( sir ) akkor egybol jovok.
Elozo vagyok, orulok, hogy bevalt a kendo :)
Nekunk is van, de sajnos a hatam nem birja ( hatfajos vagyok amugy is )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!