Hogyan vihetek magammal lefejt anyatejet ebben a melegben?
Termosz. Annak pont az a lényege, hogy a hőváltozást lassítsa. A hideget hidegen, a meleget melegen tartja.
Mellé egy tiszta cumisüveg és abba ki tudod borítani.
B verzió, hogy az orvosnál keresel egy megfelelő helyiséget (orvosnál csak van) és megszoptatod. Vagy kevésbé megfelelő helyiségben és rádobsz egy kendőt, textilpelenkát.
Időpontra megyek, de ez itt sajnos nem garancia semmire, ettől még lehet, hogy várni kell. Na meg ha esetleg ő éhezik meg előbb, akkor is adnom kéne neki.
Nyilvános helyen semmiképpen sem szeretnék szoptatni, se kendővel, se máshogy, de a termosz jó ötlet, valamiért eszembe se jutott. Köszönöm!
És a cumisüveget gond nélkül elfogadja? Lehet, hogy ekkora babának nem okoz gondot váltani, de nálunk ez nem ment könnyen. Nem volt még 5 hónapos a gyerkőc, amikor egészségügyi okok miatt közel 1,5 napig nem szoptathattam. Bőven fejtem le előre tejet, de szinte minden etetés kínlódás volt ordítással megfűszerezve, mert nem akarta elfogadni a cumisüveget.
Egy normális termoszban elvileg nem lesz baja. Én mondjuk kis túlzással bárhol megszoptattam a gyerkőcöt, persze mindig befordulva egy sarokba vagy elvonulva egy másik helyiségbe.
Ha nyilvános helyen semmiképp nem akarsz szoptatni (a külön helyiség ide számít?), akkor általánosságban, Z tervként vihetsz magaddal vizet és tápszert. Külön dobozban, amit adott esetben elég összerázni a vízzel.
Nekem volt olyan, hogy máshogy nem tudtam megoldani az etetését, úgyhogy vittem a két komponenst, aztán megkapta úgy. Melegíteni se kellett, mert ilyen hőségben a víz simán tartja a 32-35 fokot. Abban már oldódik.
Az anyatejet mindenképpen szagold meg, mielőtt nekiadod! Ha nagyon elcsúsztok időben, nehogy esetleg romlásnak induljon. Esetleg kóstold meg - ez egyéni, van aki undorodik a saját tejétől, van aki simán megkóstolja.
Nem tudom előre, hogy tudok-e szoptatni majd valahol, nem a gyerekorvosra megyünk, hanem koponya és csípő ultrahangra. Szóval a külön helyiség nem túl valószínű. Ha tudok szoptatni, az tök jó, akkor persze inkább úgy csinálom.
Igen, elfogadja a cumisüveget, volt már rá példa, hogy kellett, nem volt probléma belőle szerencsére, emiatt nem aggódom.
Mint már írtam, itt annyira azért nem garancia sajnos az időpont, szinte mindig van csúszás. Másrészről sosem lehet tudni, lehet akkor épp nem húzza ki a lányom a 3 órát, pici még, előfordul. Nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy kénytelen legyek nyilvános helyen szoptatni. (Bocs, nem akarok leszólni ezzel senkit, nekem ez nem fekszik és kész).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!