Kisfiam 10 hónapos, és 7,5 kg. Mit csináljak, hogy hízzon?
Voltunk dokiál, és ő mondta, hogy kalóriadúsabb ennivalókat adjak neki, tejbedara, hús, stb.A védőő szerint ne foglalkozzak ezzel.
Kisfiam,nagyon boldog, jó kedvű baba, szereti a hasát.
Szinte minden nap húst is adok a főzelékeibe. Próbálom változatosra csinálni az ennivalóit. Reggeli még nem kell neki, elég a cici, nem éhes olyankor. Ebédre főzeléket adok neki, hússal. uzsonna, gyümölcs, vagy joghurt, tejföl, vagy kefír, szóval valami könnyebb.Vacsora tejpép, vagy főzelék, abba már nem szoktam húst tenni.
Teljesen átlagos súllyal született, 3050g 51 cm...
Mit adjak neki??
semmit se nagyon tudsz csinálni, alkati kérdés. Az én lányom 10 hónaposan 10,5 kg volt, egy évesen pedig 12 kg. Mindent "elkövettem", hogy ne hízzon (nem kövér, viszont jó magas is!!) ilyen ütemben, de semmi. Kerültem a tejpépeket, a krumplit, a hízlalósabb kajákat, ha lehetett. (Persze megvonni nem lehet, csak kevesebbszer adni).
Most 15 hónapos és még mindig 12 kg, szóval nem hízik mert állandóan mozog, jön-megy, mint a felhúzott egér :)
Szia
Én lányom 3350g-al született.8 hónaposan 7220g 10 hónaposan 7850g volt olyan mint egy kismalac válogatás nélkül mindent megeszik és nem kevés adagokat és még se nagyon hízik..holnap viszem súlymérésre,hogy 1 hónap alatt hátha hízott annyit,hogy legalább 8 kg fölött legyen.
Kicsit rám hasonlít,mert én rengeteget eszem és azért kínlódok,hogy a súlyom tartsam és ne fogyjak.
Az alkati kérdés, biztos benne van, mert se én, se az apja nem egy nagy db, sőt, apa, egész vékony, neki is hízni kellene, de nem tud :))
Csak azért furcsa, mert van egy 5 éves kislányunk, aki viszont jóval nagyobb baba volt, mit az átlag, nem volt kövér, de sokkal erősebb volt, mint az öcsi..
Az enyém is kb. ekkora volt 10 hósan és 3160g-al és 52cm-el született.
13 hónapos és mostanra érte el a 8 kilót. Reméltem, hogy 1 éves korára eléri de nem sikerült. Sajnos Ő elég rossz evő is ráadásul 11 hónaposan lázas beteg volt, most meg egyszerre bújt ki mind a 4 rágófoga. :p
Nekem is csak azt mondta a doki, hogy adjak neki rendes reggelit, rendes vacsorát (ne csak tápszert) én már így teszek 2 hónapja de elég nehézkesen megy. Ja, meg a tízórai nekünk általában kimarad mert átalussza. Erre azt a tanácsot kaptam, hogy keltsem fel.:/ Hát...hiába keltem fel csak azt érem el vele, hogy nyűgös lesz és tuti, hogy esze ágában sincs enni mert nem éhes hanem álmos.
Próbálj neki Vitacolan szirupot adni, nekem attól jobban eszik.
A védőnő véleménye nálunk is az, hogy én is vékony vagyok akkor milyen legyen a gyerek? De attól függetlenül Ő is támogatja szt, hogy lehet neki hízlalóbb ételeket adni meg próbáljak tízóraiztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!