Mikor kezdett a babátok kúszni, mászni, felállni, menni? Tényleg van olyan babaaki feláll 6 hósan?
Azta!
Nagyon ügyes!Az én lányom 18-án lesz 7 hós,és nem kúszik,pedig elég sokat van a földön,de inkább odahúzza a pléddel együtt magának a dolgokat.Hátrafelé jobban megy neki.Van egy ismerősöm,két nappal fiatalabb a lánya,ő azt mondja,már megy a babája...(passz...nem tudom) :-/
Szia. Lányom a kúszást kihagyta, de 5,5hónaposan mászott. 6,5hónaposan állt fel először. Ülni ezután kezdett pár nappal. 9,5hónaposan kezdett egyedül lépegetni. Most 11hónapos és már 3-4hete egyedül megy Mára már a mászást is elhagyta, pár napja pedig kapaszkodás nélkül fel tud állni.
Ha a baba olyan géneket örököl akkor jó esély van rá, hogy korábban elindul. Én 10hónaposan már jártam. Gondolom a lányom ebben rám hasonlít.
5 hónaposan és 1 hetesen kúszott, rá egy hétre elkezdett mászni. RÁ egy hétre felült. Jövő héten lesz 6 hónapos.
*Sz*
Második vagyok.
Lányomnál valószinűleg az is közrejátszott, hogy gyógytornára kellett járnunk. A doki szerint hipotóniás volt, Mi eljártunk,ártani nem árt. Gondolom ott elég szépen erősödhetett. Pedig koraszülött baba volt.
Az én fiam pont 7 hónaposan kezdett mászni, egy hét múlva felült, és már húzza fel magát állásba minden mellett:) (19-én lesz 8 hónapos) A kislány, akivel együtt születtek (2 nap van köztük) 6 és fél hónaposan felállt, láttam, hogy dolgozott rajta:)
Szóval gyereke válogatja. Én azt figyeltem meg, hogy ha sokat vagyunk az ismerősöknél (barátnőm lánya 2 hónappal idősebb), és látja, mit csinálnak a babák, ő is csinálni kezdi.
ҝ
az én kisfiam kúszik 5 hónapos kora óta, kúszik-mászik 6 hónapos kora óta, 1 hete felült.
7 hónapos múlt pár napja
én 8 hónaposan álltam fel először, nem tudom, hogy a Pici is ilyen korán kezdi-e majd....
4 hónaposan "fókázott" (nem szabályszerű kúszás, kezei helyett a fejével nyomta magát előre), 5 hónaposan kezdett "kutyázni" (térdein előre-hátra hintázott), szinte napra pontosan 6 hónaposan mászott. Rá 1-2 hétre állásba húzta magát, ismét 2 hétre rá, elkezdett kapaszkodva lépegetni, de csak bútorok mentén, imádott mászni. Kb 9 hónaposan elkezdett vezetve menni - ő ment, minket húzott maga után, kb 11,5 hónaposan indult el egyedül, utána már nem kellett a kezünk. Kb 10 hónaposan állt fel először kapaszkodás nélkül.
Mi különösképpen nem segítettük, rengeteget volt hason, elejétől fogja úgy is aludt, később, amikor megtanult átfordulni, nem is nagyon maradt meg háton, ahogy vízszintesbe került, fordult hasra. Hozzáteszem, hogy kis súllyal született, később sem, most sem egy nagy evő, viszont rengeteget mozog, így nem egy túlsúlyos lányka, vszínűleg ez is segítette a mozgásfejlődését.
Ismerőseink iker fiai 9 hónaposan már egyedül mentek, na azt brutál volt látni :) egyébként pont olyan sajtkukacok, mint a mi lányunk.
Ja, egy volt évfolyamtársam lánya 5 hónaposan!!!! állt fel a kiságyban, ez is durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!