16 hósom végre eszik a mi ételeinkből, de dobálja, borogat, mit tegyek? Elmúlik?
Minek ráütni a kezére? SEMMIT nem érsz el vele, csak azt, h csalódik benned, mert nem érti még meg, miért kap a kezére.
Nálunk is dobálózott, ebben a korban ez normális!
Pár hét alatt leszokik róla.
Ha meg nagyon nem akar leszokni róla, etesd úgy, h ne érje el a kezedből tányért.
Vagy pl én a szendvicset felvágtam pici katonákra, és egyesével adtam oda.
Türelem! :D
És kitartást! :D
A cuppanós tányérossal egyetértek, talán csak a tapsolást levéve, azt már túlzásnak tartom - minden bántás nélkül, de dicsérni valóban kell, nagyon szükségük van a piciknek a pozitív visszajelzésre.
Nekem 22 hós a kisfiam, mi is nagyon megszenvedtünk az evéssel, ezek a dobálások stb. életkori sajátosságok, az a legfontosabb hogy végre eszik. Én is folyamatosan próbálkozom, ma pld. kanállal az utolsó falatig megette az ebédet (rakott kel volt), de a kanálra még nem tudja rárakni az ételt, ill. akkor a fele a földre kerül.Ezért én teszem a kanálba az ételt, a kanalat úgy vissza a tálba, és azt ő teszi a szájába napról napra ügyesebben. A villára se szúrja még fel az ételt, de ha én felszúrom, szépen megeszi. Van amikor csak pld. virslit eszünk kenyérrel, ki van katonázva neki a tányérjára, azt kézzel eszi ügyesen, de amikortól kezd megtelni a pocija, pakolja ki a kaját az etetőszékre, fordítja fel a tányért, mondjuk az enyém a kaját nem dobálja el. Mi is próbálunk minél többet együtt enni, ilyenkor mondjuk neki, hogy az étel mindig a tányérban van, nézze mi hogy eszünk..... sorolhatnám holnapig, a lényeg hogy látunk fejlődést és ez a fontos. A kézráütést én se javaslom, van helye a testi fenyítésnek, mi is van hogy rácsapunk a pelusra, de nem ilyesmiért, hanem ha valami olyat tesz, amit pontosan tudja, érti hogy nem szabad, és csak azért is megteszi. Az evés amúgy is sokszor unalmas a kisgyerekeknek és azért "szórakoztatják" magukat. Legyél türelmes, szép lassan kialakul majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!