Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy ne aludjon...

Mit tegyek, hogy ne aludjon bele az etetésbe 2 hónapos babám?

Figyelt kérdés

Mostanában , olyan 3 napja csinálja, hogy már a cicin is elalszik, de abból még valahogy felébresztem, mert nagyon kevés tejem van, nem lakik jól, de a tátszeren a felénél már úgy belealszik, hogy nem lehet tovább etetni! nem minden alkalommal csinálja, de minden nap olyan 2 etetésnél biztosan.

Mi lehet az oka, a meleg esetleg vagy nekik is vannak ilyen napjaik és kész?

2008. szept. 5. 22:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel nincs semmi baj. Az én 8 hós lányom, általában még mindig elalszik szopi közben. Sőt ha hagyod rajta kicsit dudlizni is mikor félálomban van, még a tejtermelés is fokozódik. Én is kb 2-3 hós koráig kénytelen voltam tápszert is adni, mert nem volt elég a tejcsim, fejtem 2 óránként, aztán éjszaka aludtam vele, ameddig bírták a melleim, ha már robbanásig tele lettek fejtem, aztán szopi és így tovább. Végül elmaradt a tápszer és fagyasaztottam is le tejet, és még most is elég neki, sőt néha sok is. Napi 5-ször szopik még kb. És hagyom dudlizni is. Amikor kéri akkor van tejem.

Tehát szerintem nincs ebben semmi rossz, az enyém is mindig bealudt evés közben, még a tápszeren is. :) Olyankor büfiztettem, aztán be az ágyba. Ő tudja mennyi elég neki.

Minden jót.

2008. szept. 6. 08:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszod!!!Szerinted, így két hónap után is van remény, hogy beinduljon a tejem? nekem sajna csak olyan 10-30 g között van egy ciciből, tehát tényleg nagyon kevés. próbáltam már more milket, homeo bogyókat (most megint azt eszem), de nem lett több. Most fejem (te hogyan csináltad, hogy ilyen ügyesen beindult???)
2008. szept. 6. 12:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben jártam, bár az én babám is még csak 4,5 hós, de szerencsére már mi is csak szopizunk. Sok mindent kipróbáltam és sztem ami nagyon fontos,hogy igyál eleget, legalább 3l folyadék egy nap. Az én receptem: 0,5 l tej két részletben, szopis tea legalább 1l, a többi ásványvíz, leves. Használom a homeós bogyót is, de csak ha úgy érzem kevés a tejcsi. Ha elégnek bizonyul leállok vele.

Lelkileg pedig sokat segít ha újból és újból olvasol a szopiztatásról. Sok a jó cikk a neten és ha kell van szopis tanácsadó is. Írj neki vagy hívj fel valakit!

Kitartás és csak pozitívan!

(noklapja.hu: szakértő válaszol; kismamablog.hu6babázás6szoptatás6kevés a tej; lll.hu)

2008. szept. 6. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia az első vagyok! Nagyon jókat írt az utánam szóló. Sok folydék, leves és én is ittam tejcsit is és szedtem a homeós bogyót, az utricát, minden szopi közben elszopogattam, kb 2 napig aztán csökkentettem az adagot. Nekem jó volt. És amit tanácsoltak annak idején, hogy minden szopi után fejjem le mindkét mellem, mellenként 10-15 percet, még ha nem is nagyon jön belőle. És kb 2 óránként fejtem, még éjszaka is. De mikor már hulla voltam, írtam erre az oldalra, hogy alig tudok pihenni, és a babám már rég átalussza az éjszakát én mégis ez alatt, 3-szor fejek, mert félek nem lesz tejcsi, ha sokat pang benne. De azt tanácsoltak, aludjak nyugodtan, amíg engedik a cicik, ha már nem bírom, akkor fejjek. Így tettem és olyan sok tejem lett, a kiegyensúlyozottságtól, hogy fagyasztottam is. Minden este lefekvés előtt fejtem, majd reggel az egyik cicimet kiszívta a manó, a másikat lefejtem. És fagyó. Ha éreztem sok maradt benne, szopi után fejtem. De kb 3-4 hós kora után már egyáltalán nem fejtem, ha maradt benne, maradt. Nem gyulladt be, és el sem apadt. :) Olyan sűrűn tettem mellre, amilyen sűrűn kérte, ha fél óra múlva, akkor fél óra múlva. Nem kapott cicn kívül semmi mást. Amíg adtam neki teát, vagy vizet is nem volt elég a tejem. Sőt esténként volt hogy 1,5 órát is lógott a cicimen. Azt olvastam, hogy ha csak dudlizza is a szinte üres cicit, akkor is termelődik, mert küldi az ingereket, hogy mennyi tejcsire van szüksége. Lehet badarság, de lehet igaz. A lényeg, hogy hagyd annyit cicizni, amennyit szeretne. Én imádom szoptatni, olyankor csak mi ketten létezünk és árad belőlem a szeretet. Imádom és ezt ő is tudja, és iszonyatosan jó, egészséges kisbaba.

Még annyit, hogy eleinte azt mondták, a dokitól kezdve szinte mindenki, hogy 3-4 óránként ehet csak. Hülyeség, nem volt hasfájós se, pedig sűrűn szopott. Előszőr betartotam a 3 órát, sírt is sokat a kicsike, sőt, ha nem volt elég tejcsi, kapta tápszert, meg a teát. Aztán kipróbáltam az igény szerinti szopit és tessék lássék...Nekem ez jött be. Amikor sikerült lefejnem 20-30 milit, vagy szopiztatnom, kb 40 grammot, örültem mint majom a farkának. És minig nőtt a mennyiség. Volt hogy már 250 ml-t fejtem reggel 1 mellből!!

Nem szabad feladni, tejcsi van, csak ki kell csalogatni.:)Akarni kell. Sokat inni és pihenni. Napközben is pihenj, ha tudsz.

Remélem segítettem kicsit. Egy próbát megér. A legjobbakat.

2008. szept. 6. 22:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak! nagyon aranyos vagy, sokat segítettél lelkileg, bár őszintén szólva néha kezdem feladni a dolgot. nagyon fáradt vagyok és a babám is sokszor nyűgös. Azt a hülye beba antireflux tápszert kapja, mert nagyon sokat bukik, attól meg nem tud kakálni. Most már majdnem 2 hete tud kakálni, adtam neki minden nap kamillateát, meg espumisant, de nem tudom melyik hatott, vagy lehet kezd már hála hozzászokni ehhez a hülye tápszerhez. Nem merek neki nem adni tápszert,mert nagyon szépen fejlett baba, a tejem mennyiségétől "éhen halna ", azt meg nem akarom hogy most kezdjen el fogyni, meg azt nem is szabad engedni. Megpróbálom mindig szoptatni akkor és ha éhes, akkor adok neki tápszert, plusz fejek ezerrel. Még egy kérdés: te mindkét mellből szoptattad és fejtél vagy felváltva? nagyon köszi, ha még válaszolsz nekem, privát e-mailt nem tudtam írni neked, mert nincs megadva!
2008. szept. 8. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!