Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Főzhetek a babámnak tejbegrízt...

Főzhetek a babámnak tejbegrízt tápszerből és búzadarából?

Figyelt kérdés
Fél éves múlt.
2008. szept. 5. 07:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%
Ha lazára folyósra csinálod,akkor igen.
2008. szept. 5. 07:33
 2/12 anonim ***** válasza:
40%
Ha hagyományosan csinálod, akkor is jó!
2008. szept. 5. 07:37
 3/12 anonim ***** válasza:
56%

A búza glutént tartalmaz és glutén tartalmú ételeket nem adunk 1 éves korig.

Készíts tejberizst. Főzd meg a rizst hó puhára és turmixold a tápszerrel. 7 hónapos a fiam tápszeres és imádja, főleg ha még gyümölcsöt is teszek hozzá.

dietetikus

2008. szept. 5. 08:36
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A rizsen kívül készítheted kukoricadarából (vagy lisztből) is. Vízzel főzd fel, és ha hűlt, akkor tedd bele a tápszerport, mert annak nem szabad forrnia, nehogy lebomoljanak a vitaminok, egyebek. Én ezen kívül még gyümölcsdesszertet is tettem bele (szilvát, barackot), hogy még finomabb legyen, vagy banánt. Nagyon szerette. :)
2008. szept. 5. 09:16
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Maradjatok már ezzel a gluténnel, ez egy hülyeség, hogy egy éves korig nem kaphat. Eddig az volt a trend, hogy tejet nem adunk egy éves korig, mostmár megint azt mondják, hogy 10 hónapos korig. Most a liszt az új méreg. Eddig azt mondták, hogy 7-8 hónaposan kell bevezetni a lisztet. Most persze az borzalmas dolog. Hát kösz, de én nem fogok úgy ugrálni, ahogy a WHO fütyül. Honnan veszitek, hogy azok mindent tudnak? Van estetleg másik szervezet, ami egy kontrollt adna? Nincs. Csak az évtizedes, évszázados tapasztalat!! Én adok a fiamnak már fél éves kora óta, nagyon szereti és semmi baja nincs tőle. Én is kaptam annak idején, és nincs tőle semmi bajom. Tesóm is kapott, neki sincs semmi baja. Persze ahol lisztérzékeny van a családban, ott jó vele várni, de ahol nincs, ott nem kell.
2008. szept. 5. 09:19
 6/12 anonim ***** válasza:
28%

A búzadarát én sem adnám!

Ha lisztérzékeny valaki,akkor nem várni kell vele,hanem szigorúan eltiltani mindenféle gluténtartalmú ételtől,úgyhogy örülj neki utolsó válaszoló hogy ti nem vagytok rá érzékenyek!

2008. szept. 5. 10:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
"Hivatalosan" 8 hónapos kortól kaphat glutén tartalmú dolgot a baba, bár egyes szakvélemények szerint 6 hónapos kortól már óvatosan bevezethető azoknál a babáknál, ahol nem fordult elő a családban lisztérzékenység. Én vártam vele a babám 8 hónapos koráig, onnantól már lisztel lehet rántani a főzeléket, mehet a kenyérhéj, kifli csücsök, keksz. Tejbe grízt még nem adtam neki, azzal várok, amíg kaphat tehén tejet, mert a tápszert natúrba nem eszi, annyi tejem meg már nincs, hogy fejjek neki. Szóval kedves kérdező, ezt neked kell eldöntened.
2008. szept. 5. 11:46
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Néhány évvel ezelőtt még azt hirdették a gyermekorvosok, védőnők, hogy a liszt- (glutén-) tartalmú ételeket, mint a kenyérféléket, kekszet, babapiskótát, rántást, habarást csak a csecsemő tíz-tizenkét hónapos korától szabad adni. Az elmúlt években változott ez a javaslat, hiszen az ilyen ételeket már hat hónapos kortól fokozatosan beépíthetjük a baba étrendjébe. A változást azt indokolta, hogy a lisztfélék későbbi bevezetése semmiféle előnnyel nem jár, viszont a gyerek számos jótékony hatástól (összetett szénhidrátok, vitaminok, elsősorban B-vitamin) esik el. Korábban azért javasolták a lisztfélék későbbi bevezetését, mert úgy gondolták, ha csak egyéves kor után kap glutént a csecsemő, akkor elkerülhető lesz a cöliákia. Más ételallergiáknál, például a tehéntej-allergiánál ugyanis a tehéntej későbbi bevezetésével elkerülhető lehet az allergiás megbetegedés. Ez a cöliákiára sajnos nem igaz."

Előző voltam.

2008. szept. 5. 11:51
 9/12 anonim ***** válasza:
40%
Ti is kaptatok már "rendes" tejbegrízt kiskorotokban! Van valami bajotok tőle? Nincs, akkor meg mi ez a sok hülyeség? Jobb, mint a agyontartósított bébiételek és tápszerek!
2008. szept. 5. 12:56
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Az előttem szólóhoz: vajon miért, mitől van ennyi gyomor-, emésztőszervi és egyéb belső bajok a felnőttek körében? Az egyes ételek alkotórészei nem biztos, hogy azonnal "kifejtik a hatásukat", hanem sok év múlva jön ki ilyen-olyan gond. Én nem kockáztatnék, de mindenkinek szuverén joga eldönteni, mit ad a gyermekének.
2008. szept. 5. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!