Szoktátok nézni a védőoltás szavatosságát! Vagy biztok a védőnőbe!? én ma vettem észre hogy amit 3 hósan kaptunk annak már lejárt a szavatossága 2009.8. hóba mit tennétek a helyembe?
Ezt találtam neked:
" Gyermekorvos válaszol
Tisztelt Doktornő!
Azután érdeklődnék, hogy 4 hónapos kislányom lejárt szavatosságú kötelező védőoltást kapott,amit csak pár héttel utána vettem észre az oltási könyvben. Mi a teendő ilyen esetben ill. kell-e tartani bármiféle mellékhatástól. A picivel semmi gond, szépen fejlődik.
Válaszát köszönöm.
Üdvözlettel, S. Ivett
Kedves Anyuka!
Ezt nem igazán tudom elképzelni, mivel negyed évente hozzuk az oltóanyagokat az antsz-ből, ahová az előző napokban érkezik . Megnézik az antsz-ben, a védőnők elhozatalkor az orvos beadás előtt.
De ahol munka van ott hiba is lehet, ha mégis ilyen oltóanyagot kapott, baja nem lesz tőle, de a védettsége esetleg nem lesz kielégítő a betegségre. Az sem mindegy, hogy mennyi ideje járt le, mivel több alkalommal előfordult már, hogy ismételt bevizsgálással meghosszabbították a az oltóanyagok eredeti szavatossági idejét.Legjobb ezt megbeszélni az oltó orvosával.
Dr. Kicsiny Emese"
Szerintem beszélj te is a dokival, és szólj, hogy legközelebb hivatalosan is panaszt teszel, ha ilyet ad a kicsidnek. Valahol biztos fel lehet ez ellen lépni!
Húha, ezen még sosem gondolkoztam el, de most pánik szerűen rohantam a gyerekeim kiskönyvéhez.
Mondjuk nekünk úgy volt, hogy az orvos minden oltásnál a szemem előtt bontotta ki a dobozt (én csak kötelezőeket adattam be), és ragasztotta be saját kezűleg a címkét. A védőnőnek semmi dolga ezzel nem akadt.
Minden dátum szavatossága jó két évvel később járt le.
Én a helyedben balhét csinálnék, ha nem intézkedik az orvos, akkor akár jogi útra terelni az ügyet, ezzel nem lehet játszani! Ez rosszabb, mintha a gyógyszertárban lejárt szavatosságú gyógyszert árulnának, pedig már amiatt is simán be lehetne záratni azt a patikát...
Én mindenképpen hivatalos ügyet csinálnék ebből! Nézz utána, ki a feletesse, tegyél panaszt írásban, arra kötelesek 30 napon belül választ adni!
ne hagyd annyiban! A védőnőt pedig a feletesse fogja kérdőre vonni!
(én se értem, hogy nem a gyerekorvos adja be az oltást? nálunk az asszisztens készíti elő, de megnézi a dobozt, beragasztja a címkét, utána a doki beadja)
Tegyél panaszt az ÁNTSZ-nél, az ő dolguk egy ilyen esetet kivizsgálni. Az interneten találsz elérhetőséget. Majd írj azért, hogy mit sikerült intézni!
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!