Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Élő cumi vagyok, segítség!...

Élő cumi vagyok, segítség! Csak mellen alszik az 1 évesem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Se az ujját, se cumit. Oké, 4 rágófoga jön egyszerre szegénynek, de csak van valami más megoldás! Zombi vagyok...

2015. júl. 21. 16:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha már egyáltalán nem akarsz szoptatni, kend be a melled tormával, az elég büdi, és talán így nem fogja kérni.

Ismerősöm fia egy hét alatt így szokott le, de ő már tudatosan le akarta választani a kicsit,aki rendesen cicifüggő volt és az anyuka meg már csont és bőr...

2015. júl. 21. 19:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia, az én lányom ugyan így volt. Este éjszaka és reggel csak cicizni volt hajlandó, én is élő cumi voltam. Én is próbáltam mindent, de hasztalan volt. Az ujját 6 hónapos koráig szopta, de akkor neki is négy foga jött, és le is szokott róla. Akkor kezdődött ez a nagy cici őrület. A cumi, cumisüveg soha nem érdekelte, még hányt is tőle. Nálunk sajnos az evéssel is voltak problémák a sok cicizés miatt.

Ahogy egy éves elmúlt akkor döntöttem úgy, hogy éjszakára már nem kap cicit, mert tényleg csak komfort volt neki. Viszonylag könnyen ment az elvétel, két napig nyűglődött, de beletörődött, hogy éjszaka nincs evészet. A reggeli elválasztás is simán ment, mert a férjem külföldön dolgozik, és egyik hétvégén mikor itthon volt a lányunk annyira megörült neki reggel mikor meglátta, hogy "elfelejtett" cicizni, és másnap már tudatosan nem is adtam neki. Nem is kereste. Mikor eltelt pár hét, akkor meg úgy döntöttem, hogy leszoktatom az esti cicizésről is, mert fürdés után 8-kor "rácsatlakozott" a mellemre, és 10-ig nem volt hajlandó abba hagyni a cicizést. Pedig már édesen aludt, de amint megmozdultam, vagy ki akartam venni a szájából, jobb esetben felkelt és sírt, rosszabb esetben teljes erőből ráharapott a mellbimbómra, ami annyira fájt, hogy sikítani tudtam volna. Ment egy ideje ez az esti "cirkusz", amikor azt mondtam, hogy most már elég. 16 hónapos koráig szoptattam, és lassan 3 hete egyáltalán nem cicizik. Én annyit mondtam neki az esti evésnél, hogy anya cicijéből elfogyott a tej, úgyhogy sajnos már nincs értelme cicizni, mert nem jön belőle semmi. Nagyon féltem, hogy fogadja, de hál istennek, már első este sem volt hiszti, sírás a cici miatt. Egyből megértette, hogy most már nincs. Annyi, hogy most elalvásnál a "sziszit" simogatja, és úgy alszik el. :-)

Csak azért írtam le, hogy hátha veszed egy kis hasznát, bocs, ha hosszú lett.

Majd írj, hogy mik a fejlemények.

2015. júl. 21. 22:47
 3/4 anonim válasza:
Szia! Így voltam én is kb. 14-15 hós koráig. Akkor szoktattam le a folyamatos éjszakai ciciről (kb.20 percenként sírt), 1-2 órát sírt, de onnantól kezdve alszik reggelig. A lényeg, hogy melyikőtök bírja tovább. Nagyon kis okosok, s feszítik a határokat, ki bírja tovább anya vagy a baba! Most 16 hós, elkezdtem leszoktatni a délutáni ciciről! Aránylag simán megy, egy kis tej segítségével!
2015. júl. 22. 14:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedvesek vagytok, és igazatok van. Tudom, hogy addig ez megy, amíg le nem szoktatom... tudom, mert valójában nem az első gyerek. Nem is tudom, miért írtam ki, csak annyira kész vagyok már, és hátha van valami csoda, vagy valami. Az elsőnél ugyan ez volt (2,5 évig), de a kicsivel már nem csinálnám végig, de a nagyobb miatt nem hagyhatom sírni, kicsi a lakás. :(
2015. júl. 22. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!