Hozzátáplálásnál mivel keverhetem az anyatejet vagy tápszert hogy tartalmasabb legyen? Mert ugye magába az alma őszibarack krumpli nem olyan tökéletes mert pl nincs benne fehérje.
ha almával keverem a tejet/ tápszert nem fájdul meg a hasa?
Jah és az almát nyersen vagy megfőzés után pépesitsem?
most kezdtük csak pár napja a kostit azért kéredezek ennyit:D
Szia! Én nem kevertem az elején semmivel a gyümölcsöket. Szerintem nem baj, ha külön jut hozzá a fehérjéhez (anyatej, tápszer). A bébiétel gyártók is csak rizsdarával, burgonyapehellyel sűrítik a gyümölcsöket.
Én először az alma levét kóstoltattam 3-4 napon keresztül, majd odaadtam az alma húsát is, reszelve (nem főztem meg), majd következett az őszibarack, amit rögtön a húsával adtam. Majd a kettőt összekevertem, majd következett a banán. Az új gyümölcsöt mindig magában adtam először, hogy kiderüljön nem allergiás-e rá, majd utána kevertem őket. Mivel én csak szoptattam eddig, egyelőre nem adtam neki tehéntej alapú dolgokat (tejpép, tápszer). A krumplit is csak a főzőlevével turmixoltam össze, majd ugyanezt főtt répával is csináltam.6 hónapos korától már lehet adni gabonaféléket is (zabpehely stb.--vízzel főztem egy pár percig). 8 hónapos korától adtam husit (először csirkét, pulykát, majd borjút).
Sok babareceptet találsz a babakonyha.hu-n, életkori bontásban, dietetikus véleményével.
Sok szerencsét a kóstolgatáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!