Most 7hetes babámnak el szeretnék tenni őszibarack levet, hogy csináljam?
Figyelt kérdés
Hidegen szeretném eltenni ha lehet,hogy ne sérüljön a benne lévő vitamin,és pürét is szeretnék elrakni,de lehet,hogy ezt csak főzve lehet..nem csináltam még sosem..segítsetek légyszives,köszönöm.2008. szept. 3. 12:08
1/4 anonim válasza:
Szia!
Érdemes darabolva lefagyasztani (felezve, negyedelve). Így semmilyen tartósítószert nem kell használnod hozzá. Arra figyelj, hogy darabonként legyen lefagyasztva és csak miután megfagyott utána zacskózd, mert különben egy nagy tömböt kapsz, amit nehéz kezelni.
Kiolvasztás után pedig fel tudod használni gyümölcslének vagy gyümölcspürének. Sok sikert! :-)
2/4 anonim válasza:
Én pürét raktam el. Meghámozott, kimagozott barackot vagy botmixerrel vagy tumixgéppek összezúztam és jégkockatartóba fagyasztottam. Tegnap körtét csináltam ugyanígy, van már paradicsompüré is a fagyóba és készülök szilvát is elrakni így.
3/4 anonim válasza:
Én is pont most rakok el barackot és körtét télre a kisfiamnak. Megpucolom a gyümölcsöt félbe vagy negyedekre vágom. Kiveszem a magját, utána külön berakom őket kis méretű zacskóba (Tescoba vettem) és így lefagyasztom a gyümölcsöt. Miután kiolvad tudsz belőle pürét és levet is csinálni. Egy baracknál ill. körténél többet nem érdemes egy zacsiba tenni, illetve tegyél el kisebb darabogat is pl. negyedeket, mert amikor kezditek a gyümölcsöt még egy negyed is lehet, hogy sok lesz.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek:)
2008. szept. 3. 12:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!