Fél évesen nem mászik, ezért gyógytorna?
Lányom 8 hónaposan állt fel, aztán kezdett csak mászni.
5,5 hónaposan miért zaklat a doki titeket ezzel?
Más gondot nem látott? Mert önmagában nem ok a gyógytornára az, hogy ennyi idősen nem mászik. Nem is kell még neki.
szerintem kicsit korai az aggodalom, az én lányom 9 hósan kezdett mászni...
egyébként kb. 8 hós korára kellene másznia átlagosan, 5 hósan a fordulás az elvárt...
az enyém utált hason lenni mint a tiéd, ez meg is látszik, mert még 11 hósan sem ült...mászott, felállt, de nem ült. ezért elvittem egy felmérésre, ahol megvizsgálták, azt mondták semmi baja csak nem szeret ülni. Azóta persze megszeretett.
de az orvosom, a védőnőm egy szóval se reklamálta 5 hós korában hogy nem mászik, még azt sem, hogy nem fordul. Én biztos nem vinném még gyógytornára. De nem lebeszélni akarlak, csak nem vagyok híve annak hogy a mai gyerekeket szuper zsenire akarják fejleszteni, ahelyett hogy a maguk természetes ütemében fejlődnének. Persze ha valóban le lenne maradva, akkor indokolt lenne a gyógytorna. De nincs lemaradva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!