Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha gyermekem decemberben...

Ha gyermekem decemberben született, akkor mikor mehet oviba? Így év vesztes?

Figyelt kérdés
2010. márc. 2. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen évvesztes,ha pl.mint az én fiam december 12.-én született,akkor december 13.-tól mehet oviba.Már májusban beirattam!Persze bármikor beirathatod.Annyi hogy 2x kezdi a kiscsoportot:)
2010. márc. 2. 12:48
 2/6 anonim ***** válasza:
A betöltött 3. év utáni napon mehet hivatalosan. De: ha neked előbb kell munkába állnod, az óvodák ált. rugalmasak és járhat már oviba akár szeptembertől is. Egyébként már az "évvesztesség" teljesen értelmetlen elnevezés. A gyerek 6 évesen lesz iskolaköteles, de ez csak beíratási kötelezettség, a szülő, óvoda, nevelési tanácsadó javaslatára, kérelmére akár 8 évesen is mehet a gyerek elsőbe. Az én fiam pl. 98. februári, neki 2006 szeptemberétől "kellett" volna iskolába mennie. Be is írattam, de csak 2007 szept-ben ment iskolába, 7,5 évesen. Nem bántam meg, főleg hogy az osztály nagy része is ennyi idősen kezdte a sulit. 2 gyerek ment csupán 6 évesen...
2010. márc. 2. 12:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem évvesztes. Decemberben, a szülinapja utáni napon mehet oviba. Előtte tavasszal kell beíratnod (abban az évben).
2010. márc. 2. 14:20
 4/6 A kérdező kommentje:
December 13.-án született kisfiam 2008-ban:))) Persze még nincs itt az idő,hogy oviba menjen,csak érdeklődtem.Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 2. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez jó, az én lányom is pont 2008 december 13-án született, és én is épp ezen agyalok:D
2010. aug. 6. 13:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Épp tegnap mondta egy ismerős nekem,hogy amikor betölti a 3. évet,december 13.-án,akkor másnap már mehet oviba.
2010. aug. 7. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!