Hogy van ez a szabadságos dolog ha visszamegyek dolgozni?
Szia!
Ha GYES mellett vesznek vissza,csak akkor veheted ki a szabikat,ha betölti a gyermek a 3.életévét,és egyszerre kell kivenni.
Az elsőnek nincs igaza.
Egyrészt: azt tudod, hogy mire jár szabadság? A válaszodból úgy tűnik, hogy igen.
Másrészt: a szabadságot KÖTELES vagy rögtön munkába álláskor kivenni és a munkáltató KÖTELES rögtön kiadni. Ebben nincs alku, a törvény teljesen egyértelműen fogalmaz.
Én gyes közben kezdtem dolgozni, a főnök és én is azt szerettük volna, ha nem kell rögtön kivenni a szabikat, de a munkaügy jelezte, hogy szó se lehet róla. Elolvastam a törvényt, hogy reklamálhassak és rájöttem, hogy nem tudok, mivel tényleg tök egyértelmű a törvény, amikor munkába állsz, akkor ki KELL venni a felgyülemlett szabikat.
Az idei tört évivel természetesen már ketten rendelkeztek, de azt gondolom, hogy nem is akarod kivenni...
Szóval válasz a kérdéseidre: egyikőtök se rendelkezik vele, mert a törvény rendelkezik vele és nem lehet részletekben kivenni.
A második tökéletesen leírta a helyes választ :)
Annyit meg tudtok tenni, hogy papíron kiveszed a szabikat és majd valamikor ténylegesen elmész szabira. De ezt nagyon precízen vezessétek.
első vagyok
én egy NAGY állami cégnél dolgozom,és nálunk így működik
Lehet,akkor másnál máshogy...
Már sok helyen leírtam,de amikor 18 hónapos volt a kisfiam,és vissza mentem dolgozni,így estem el 18 havi GYES-től,mert kivettem a szabikat,és csak azután kezdtem a munkát.Ez 2006 februárjában volt,abban az évben volt először ez a lehetőség,még senki nem tudott róla semmit.
A kolléganőim,akik később jöttek vissza abban az évben,mind megkapták a GYES-t is,de csak a lejárta után vehették ki a szabadságokat.
Szerintem kérdezz rá a munkahelyeden:)!
Ez nem munkahelyi szabályozás, hanem törvény van rá!
Az első (és utolsó) válaszolónak lehet, hogy az volt a gond, hogy 2006-ban még nem lehetett 8 órát dolgozni a gyes mellett??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!