Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Tömő utcában (SOTE) fogják...

A Tömő utcában (SOTE) fogják átmosni a babám könnycsatornáját. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
2008. szept. 2. 12:19
 1/10 A kérdező kommentje:
Sokat kell várni, érdemesebb hamarabb odamenni? Mennyi ideig tart? Hozzáértőek az ottani dolgozók?
2008. szept. 2. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit tudok segiteni,hogy maga az átmosás nem tart sokáig,pár perc.Arra készülj,hogy iszonyatosan üvölteni fog a kisbabád,de a Délpestiben megkérdezik,hogy akarod-e nézni vagy sem.
2008. szept. 2. 13:02
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Maga az átmosás 5-10 perc. Iszonyatos üvöltéssel jár. Általában az aszisztens fogja le a gyereket. Utána pár napig még nagyon csúnya, de erre szoktak adni szemcseppet. Arra készülj fel,hogy amelyik gyereknek átmossák a könnycsatornáját, általában még 1-2-szer meg kell ismételni, mert gyakran nem elég egy átmosás. Nem tudom mennyi idős a babád, de én nem engedtem meg, hogy átmossák a kisfiamnak. Amikor nagyon csúnyán váladékozott, akkor homeopátiás szemcseppet csepegtettem bele 6-7 napig. 4,5 hónapos korára magától kinyilt a könnycsatornája, és most már semmi gond nincs vele. Én 8-9 hós koráig várnék az átmosással, mert addig magától is kinyillhat. Egyébként külföldön sem csinálják olyan korán, mint nálunk.
2008. szept. 2. 14:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már 8 hónapos, tehát nem lehet tovább húzni. Születése óta el van záródva, már túl vagyunk 6-7 különböző antibiotikum kúrán, bórvízes, kamillás, forralt vizes törölgetésen, masszírozáson, anyatejes csöpögtetésen..., semmi. Már 3* mentünk a helyi vidéki kórházba átmosásra, de ilyen-olyan indokkal mindig leráztak. Lelkileg már nagyon nehéz egy anyának ez, sajnálom a babámat, várom, hogy túl legyünk rajta, félek, hogy mi lesz és erre hozzá se nyúlnak. Szóval, most negyedszer megyünk át ezen az egészen, negyedszer próbálom felkészíteni magam lelkileg, mostmár ott tartok, hogy haza nem jövök, amíg nem mossák át. De gondolom Pesten jártasabbak a dologban, azért is visszük fel, mert ilyen tingli-tangli, hozzá nem értő, rutintalan orvosok kezébe nem adom, mint ami nálunk van. Csak abban reménykedek, hogy nem kell végighallgatnom egy csomó baba ordítását előttünk, mert akkor be sem merem vinni. Inkább odaülünk 6-ra, hogy mi legyünk az elsők...
2008. szept. 2. 14:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Lányomnak Győrben csinálták, majd egy órát vártam azon felül, hogy volt időpontom.

A vizsgálat valóban nem sok idő, 5 perc, és valóban nagyon nagyon sír a kicsi. Én addig nem is hallottam így sirn. De elmondta előre a doki, hogy ez lesz.

Nekem nem is engedték meg, hogy bent maradjak, kiküldtek.Utána hamar jobb lett a szeme, semmi gond nincs vele azóta sem.

Ne félj, semmi gond nemlesz, csak sírni fog.

2008. szept. 2. 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:
A második válaszoló vagyok. Akkor teljesen megértem a helyzetedet! Mi a Madarász utcai kórház rendelőintézetébe hordtuk a kisfiamat. Ott előző nap lehetett időpontot kérni, és mindig szólítottak is akkor, amikorra az időpontunk szólt. Max 10 percet kellett várni. Esetleg próbálj Te is időpontot kérni. Semmiképpen ne várj ott órákat, mert az se Neked se a babádnak nem tesz jót, ha hallgatja a többi gyerek sírását.
2008. szept. 2. 15:14
 7/10 A kérdező kommentje:
Azt mondták, hogy nem lehet időpontot kérni, érkezési sorrend van, úgyhogy tényleg megpróbálunk korán odaérni.
2008. szept. 2. 15:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Mi most voltunk pár hete a Tömő utcában.Kb 2 órát vártunk

:(Egy nagyon kedves adjunktusnőhöz kerültünk.Mindent elmagyarázott és mondta,hogy ez nem fájdalmas beavatkozás,mert ő az előadásokon saját magán szokta bemutatni a műveletet.A baba csak azért sír,mert határozottan lefogják.Sajnos én nem voltam elég bátor ahhoz,hogy végig nézzem,így kimentem.Párom és anyám bent maradt.Kb 10 másodperc volt az egész.Akkor bementem és magamhoz öleltem a babócát.Már nem sírt,csak hüppögött kicsit.A vizsgálóból pedig nem szűrődnek ki a hangok.A folyosón épp elég zaj van ahhoz.:)Utána pici vér távozott a szeméből,de ez természetes,nem kell megijedni.A doki megadta a mobil számát,hogy hívjam fel 3 nap múlva,hogy van-e javulás.Az átmosás utáni nap már el is múltak a tünetek,azóta is minden ok.

Jobbulást kívánok a babádnak!

2008. szept. 2. 23:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Jaj, kedves utolsó válaszadó, köszönöm, hogy írtál, most megnyugtattál egy picit.:-)Megkérdezhetem, mennyi idős a babád? És még annyit, hogy hány órára mentetek? Valóban érkezési sorrend van?
2008. szept. 3. 06:42
 10/10 anonim ***** válasza:
4 hónapos a babám.kb 10 órára mentünk.Telefonon felhívtam őket,hogy kérjek időpontot,de nem adtak.elvileg érkezési sorrend szerint hívnak be.De volt ott egy anyuka,a lányával,aki szerintem már előttünk ott volt...de ők valószínűleg más ellátást igényeltek,mert kancsal volt a gyerek és nagyobbacska.
2008. szept. 3. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!