8 hetes babám nem keresi a szem kontaktust, ez baj?
Ilyen pici korban a fiam és a lányom sem kereste. Egyik sem autista - mert gondolom ezen aggódsz.
:)
Hű azt nem tudom... Olyan 3 hós koruk körül talán.
Arra emlékszem, h sokáig nem csinálták. Vagyis nekem soknak tűnt.
Azt olvastam, hogy ez 3-4 hós korra alakul ki.
Minden baba máshogy fejlődik, lehet picit lemarad, aztán majd pikk-pakk behozza.
Ó én is aggódtam emiatt. AZ én lányom nagyon nagyon sokáig kifejezetten kerülte a tekintetünket. Ilyen picinek meg egyszerűen keresztül nézett rajtunk, vagy elfordította a fejét, de az arcunkat sose nézte, sőt a hangunkra sem fordult oda. Később ahogy nőtt ez észrevétlen átalakult. Körülbelül akkor amikor már lehetett vele kommunikálni, olyan egy éves kora körül. Akkor már ha akart valamit, el tudta mondani, vagy mutogatni és ehhez már felvette a szemkontaktust. Azóta egészséges 3 éves nagylány. A húga most 5 hetes, de születése pillanatától szinte rátapad az arcunkra és a hangunkra is odafordul és hosszan nézegeti az arcunkat.
Nem egyformák a gyerekek na....:)
Koszonom a válaszokat! Várom meg a tapasztalatokat!
Különben találtam itt hasonló kérdéseket es sok anyuka aggódik ezen. Sokak babája csak 3 hónapos korban figyelgette az arcukat n
Attól még, hogy mosolyog lehet autista:)
Miért fontos ez neked? Mi miatt aggódsz? Miért pont emiatt?
Ha bármiért aggódsz, akkor keresd fel a korai fejlesztőt a babáddal. Ott vizsgálat után megmondják, hogy kell-e a babával foglalkozni, vagy sem. Ennek az egynek látom értelmét, nem az internetes okoskodásnak. Ott magas szinten képzett szakemberek dolgoznak és pláne koraszülés estében nem árt egy állapotfelmérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!