Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és hogy fürdetitek a...

Mikor és hogy fürdetitek a gyerekeket ha az egyik 2 év körüli a másik meg nemrég született?

Figyelt kérdés
Van egy 17hós kisfiam és nemsokára szeretnénk másikat ,azon gondolkodtam az esti fürdetés közben hogy ha már 2tö lesz hogy is csinálnám.Milyen sorrendbe,a kicsit délelött a nagyobbikat este... Szeretnék kérni tanácsokat,ötleteket,tapasztalatokat :-)
2010. márc. 1. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Náunk a nagyé minden figyelem, amhogy eddig is, ő fél 8 körül elalszik, aztán jön a pici, fürdés, szopi, alvás... Így a nagy ( 2 éves ) sem gondolja, hogy ő most hátrébb csúszott .
2010. márc. 1. 13:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Hüü de jo neked hogy ilyen korán eltudod altatni a nagyobb gyermkedet az én kisfiam sajna nem alszik el 22óra elött :-(
2010. márc. 1. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:

A nagy 2,5 éves, a pici 5,5 hós:

Megengedem a vizet a nagynak, belerakom.

Megengedem a vizet a picinek a kiskádba, levetkőztetem, megfürdetem(pár perc), felöltöztetem és berakom a pihenőszékbe játszani. Ezalatt a nagy játszik. Ilyenkor megkérdezem, hogy ki akar-e már jönni, de ált-ban NEM a válasz. Úgyhogy még megetetem a picit (tápszer, és elég gyorsan benyomja), majd büfi és lerakom aludni olyan fél 8 körül. Na ekkor bemegyek megmosdatom a nagyot, kiveszem, felöltöztetem, megvacsizik, fogmosás és 8 körül irány az ágyikó.

Ha a picinek rossz napja van, akkor ki-be rohangálok párszor, de általában könnyen elalszik.

2010. márc. 1. 14:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem a pici nagyon rendes hálistennek:) Én nagyrészt egyedül csinálom a fürdetést az esti műszakot, mert apa nem ér haza addigra.

Szóval nálunk eleinte (mig pár hetes volt a pici) akkor ha épp jól bekajált olyan 7-8 felé akkor letettem aludni és a nagyot fürdettem, majd mese és alvás. Aztán pár hét múlva megborult minden mert a pici is egyre többet volt ébren és ha pont akkor kezdett óbégatni mikor a nagyobbat fürdettem, mesét mondtam vagy stb. akkor ott kellett hagyjam a nagyobbat és azt eléggé sérelmezte, meg én amúgy is azt szerettem volna hogy olyankor csak rá fgyeljek tényleg.

Így most már igy csinálom mindig: a picinek kihúzom este 7ig a fürcsit, akkor csak vele törödök pici rövid babamasszázs,majd fürcsi, szopi, büfi és eddigre már jól elfárad. Közben a nagyom ilyenkor megnéz egy részt mese dvd-ről, vagy odajön ő is "szoptatni" a maciját:)) (pedig fiú).

Na és ezután jön az ő fürdetése én sose merem még mindig egyedül hagyni a kádban szóval mindig ott vagyok ha ő a kádban van.

Pancsizik,majd kiveszem, fogmosás, mese és szundi.

És nem kel fel a kicsi egyáltalán. A nagy persze igy kicsit később kerül ágyban olyan fél9 9 felé de ez van:)

2010. márc. 1. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van, hogy apa fürdeti a kicsit (4,5 hó) a szobában a kiskádban, én pedig a nagykádban fürdetem a nagyot (22 hó). Amint a kicsi befejezte, helyet cserélünk: én megyek etetni a kicsit, apa megtörli, felöltözteti a nagyot.

Amint tud már a kicsi ülni, együtt fognak fürdeni.

2010. márc. 1. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagy 2 éves, kicsi 3 hónapos.

A nagy 8-fél 9 körül fürdik. Rögtön vacsi és alvás utána.

A kicsinél mindig máshogy jön ki az utolsó etetés. Általában 10óra, de volt már előbb és később is. Talán az elején volt,hogy nagyjából egyidőre jött ki a fürdés, de akkor apa fürdette a nagyot a kádban, én meg a picit a babakádban. De volt olyanis,hogy a nagy meg akarta nézni a pici fürdését:)

Amúgy a nagyobbik meg tudja várni azt a fél órát, míg a pici fürdik, eszik. Ő is elnézegeti a pici pancsolását.

Én mindig közvetlenül az utolsó kaja előtt fürdetek.

Van aki 7kor fürdet pl, aztán később van kaja,alvás.

2010. márc. 1. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:
14.05-ösnek bocsi a kérdésért, de a "nagy" egyedül van bent a kádban, amíg a kicsit rendezed?
2010. márc. 1. 16:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :-)
2010. márc. 1. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!