Mikor és hogy fürdetitek a gyerekeket ha az egyik 2 év körüli a másik meg nemrég született?
A nagy 2,5 éves, a pici 5,5 hós:
Megengedem a vizet a nagynak, belerakom.
Megengedem a vizet a picinek a kiskádba, levetkőztetem, megfürdetem(pár perc), felöltöztetem és berakom a pihenőszékbe játszani. Ezalatt a nagy játszik. Ilyenkor megkérdezem, hogy ki akar-e már jönni, de ált-ban NEM a válasz. Úgyhogy még megetetem a picit (tápszer, és elég gyorsan benyomja), majd büfi és lerakom aludni olyan fél 8 körül. Na ekkor bemegyek megmosdatom a nagyot, kiveszem, felöltöztetem, megvacsizik, fogmosás és 8 körül irány az ágyikó.
Ha a picinek rossz napja van, akkor ki-be rohangálok párszor, de általában könnyen elalszik.
Nekem a pici nagyon rendes hálistennek:) Én nagyrészt egyedül csinálom a fürdetést az esti műszakot, mert apa nem ér haza addigra.
Szóval nálunk eleinte (mig pár hetes volt a pici) akkor ha épp jól bekajált olyan 7-8 felé akkor letettem aludni és a nagyot fürdettem, majd mese és alvás. Aztán pár hét múlva megborult minden mert a pici is egyre többet volt ébren és ha pont akkor kezdett óbégatni mikor a nagyobbat fürdettem, mesét mondtam vagy stb. akkor ott kellett hagyjam a nagyobbat és azt eléggé sérelmezte, meg én amúgy is azt szerettem volna hogy olyankor csak rá fgyeljek tényleg.
Így most már igy csinálom mindig: a picinek kihúzom este 7ig a fürcsit, akkor csak vele törödök pici rövid babamasszázs,majd fürcsi, szopi, büfi és eddigre már jól elfárad. Közben a nagyom ilyenkor megnéz egy részt mese dvd-ről, vagy odajön ő is "szoptatni" a maciját:)) (pedig fiú).
Na és ezután jön az ő fürdetése én sose merem még mindig egyedül hagyni a kádban szóval mindig ott vagyok ha ő a kádban van.
Pancsizik,majd kiveszem, fogmosás, mese és szundi.
És nem kel fel a kicsi egyáltalán. A nagy persze igy kicsit később kerül ágyban olyan fél9 9 felé de ez van:)
Nálunk úgy van, hogy apa fürdeti a kicsit (4,5 hó) a szobában a kiskádban, én pedig a nagykádban fürdetem a nagyot (22 hó). Amint a kicsi befejezte, helyet cserélünk: én megyek etetni a kicsit, apa megtörli, felöltözteti a nagyot.
Amint tud már a kicsi ülni, együtt fognak fürdeni.
Szia!
Nagy 2 éves, kicsi 3 hónapos.
A nagy 8-fél 9 körül fürdik. Rögtön vacsi és alvás utána.
A kicsinél mindig máshogy jön ki az utolsó etetés. Általában 10óra, de volt már előbb és később is. Talán az elején volt,hogy nagyjából egyidőre jött ki a fürdés, de akkor apa fürdette a nagyot a kádban, én meg a picit a babakádban. De volt olyanis,hogy a nagy meg akarta nézni a pici fürdését:)
Amúgy a nagyobbik meg tudja várni azt a fél órát, míg a pici fürdik, eszik. Ő is elnézegeti a pici pancsolását.
Én mindig közvetlenül az utolsó kaja előtt fürdetek.
Van aki 7kor fürdet pl, aztán később van kaja,alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!