Ti hogy altatjátok el a babátokat?
Két gyerekem van, az elsőt én is hagytam sírni, mert max 5 percig sírt és aludt is. Most 2 hónapos a kicsi, teljesen más egyéniség, őt nem lehet sírni hagyni, mert kimered, és kivörösödik, de nem hagyja abba.
Nálunk 19.30-kor van fürdés, utána eszik, tápszeres. Utána még nem alszik el, viszont, apa hasán jókat bóbiskol, kb. fél-1 óra múlva kap még egy kis kaját, és betesszük a kiságyba (szintén külön szobába van születése óta) és elalszik magától.
Nos, tegnap ez nem jött be...
Éjfélig gagyogott és nevetgélt, majd betettem a szájába a cumit, hintáztam vele egy kicsit a fotelben és kb. 5 perc múlva már aludt is, betettem a kiságyba, kivettem a szájából a cumit és még mindig alszik! :)
Én sem vagyok cumipárti, az elsőnek nem is kellett, kiköpte, nem fogadta el, viszont a kicsit látványosan megnyugtatja, úgyhogy neki adtam, de egy dolgot betartok, kiságyban egyedül nem alhat cumival, tehát max babakocsiban szoktam benne hagyni (amúgy miután elalszik reflex szerűen magától kiköpi).
Az esti alváshoz most először kellett neki cumi, szerintem a front viselte meg, ill. nálunk egész nap fújt és esett, így nem voltunk sétálni.
Nem beszéllek rá a cumira, de esetleg, ha már nincs más megoldás egy próbát szerintem megér.
Amúgy nem értem, miért lennél rossz anya, semmi kivetnivalót nem látok abban, amiket leírtál. A kicsinek meg te vagy a világ közepe, mások véleménye meg ne is érdekeljen!! :)
Ringasd, tedd cicire igény szerint és ne hagyd sírni. Próbáld ki, max visszatérsz a nem igény szerintire.
Aludjatok együtt, cicin lehet tök hamar elalszik.
Ha megtanulja álomba sírni magát, nem alakul ki az ősbizalom, rosszat teszel vele, megemelkedik a stresszhormon szintje, ami csak soká csökken le.
2 és fél hónapos, rád van szüksége.
Mivel nem igény szerint szoptatsz simán lehet éhes is. Az én 2hónaposom pl képtelen egyszerre eleget enni,3-4részletben eszik. De simán fájhat a hasa is. Nem is értem,hogy az akinek már ilyen kis korban nehezére esik megadni a picinek,amire szüksége van,minek vállal gyereket. Neki még pont annyira szüksége van a fizikai kontaktusra,mint az ételre. A szopás/cumizás megnyugtatja,ellazítja.
Ha kell,fél éjjel sétálok vele a szobában. Mellette ott a nagy,aki ADHDs,a férjem pedig szinte itthon simcs.
Második lányomat leteszem hasra, amikor álmos, mocorog kicsit, a hason fekvés és mozgás lefárasztja, így elég hamar elalszik.
Első lányom is hason tudott hamar elaludni, és úgy jókat aludt. Ringatás, cumi egyiknél sem jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!