Miért tanítják a babákat "cirkuszi mutatványokra"?
Hát ha "kell" meg "vezényszóra" az tényleg baj, de amúgy meg a tapsolás, puszi dobálás és egyebek ugyanolyan "produkció" minthogy mutasd meg hol van apa vagy Hol az okos fejed? :)
Mind azt hivatott "bizonyítani" mennyire okos a baba.
Én nagyon irigylem akinek a babája ilyesmit csinál, főleg így picikének, mert az enyém mindig mindent később csinált, tapsolni még most 2 évesen is csak néha hajlandó ha kérem, és ugyanez van a többi dologgal is, ha épp olyanja van csinálja, de ha nem akkor teljesen fejletlennek és értelennek tűnik mások előtt.
Szerintem ez a rosszabb.
Persze én elfogadom őt csak nem túl vidám folyton bizonygatni,hogy tudja ő ám,csak nem csinálja.
Az anyukák imádnak büszkék lenni a gyerekekre, ezért produkáltatják. Én is tanítom tapsolni, pápázni, stb. és nagyon büszke vagyok rá, ha megcsinálja mások előtt is amit kérek. Nem akarom produkáltatni, de azzal, hogy ezeket megtanítom neki, csak fejlődik a kicsi. Sosem vezényszóra csinálta, de ha azt mondom, tapsi tapsi, vagy pápá, akkor csinálja mások előtt is. Ettől én nem érzem cirkuszi majomnak a gyerekemet, elvégre valahogy ezt is meg kell tanulnia, nem? A család meg boldog, ha látják, milyen ügyes. Vadidegenek meg nem érdekelnek annyira, hogy előttük is mondjam, hogy tapsitapsi, meg stb. Szerintem nincs ezzel semmi baj:)
ҝ
Szia! Én nem tartom ezeket cirkuszi mutatványoknak, sőt.. Mire tanítsam a 11 hónapos lányomat ha nem ilyenre? Ők még picik és csak az egyszerű dolgokat tanulják meg, igaz nálunk ez is úgy működik hogy valamit mondok neki és leutánozza. Ilyen volt a pápá meg a puszi dobálás.
Úgy látod hogy fejlődik és okosodik a baba hogy megmutatja mit tud. Persze ezt vezényszóra nem lehet, hiszen én is tapasztaltam hogy meg akartam mutatni anyuéknak hogy tud puszit küldeni, de egyszerűen nem csinálta. Mert egy gyerek akkor csinálja ezeket a dolgokat mikor ő is akarja, szóval nincs ilyen hogy vezényszóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!