Erőltetni kell a darabos ételt a babáknál, ha még nincs foga?
Figyelt kérdés
A védőnőm azt mondta, hogy mostmár ne csak pürét adjak 8 hónapos babámnak, hanem villával összetört ételt is, mert nem tanul meg rágni. De szegény csak öklendezik, fuldokol, úgy félek, hogy valami baja lesz...2008. szept. 1. 12:17
1/3 anonim válasza:
Eröltetni semmit sem kell.Ùgy is fog ra´gni ez butasa´g.Sokszor a ve´dönök baromsa´gokat besze´lnek....Nevelni nem könyvböl kell.hagyj ki egy hetet,és majd próbáld újra.A lányom 7 hós múlt.Még mindent mmixelek neki.Ö kap a kezébe kenyércsücsköt,babakekszet,re´pát.Nagyon szeret vele "dolgozni".Idövel úgy is fog mindent enni:))
2/3 anonim válasza:
Szia.
Szerintem is várj kicsit, az én lányom is sokáig öklendezett, aztán megtanult rendesen enni, amikor neki jó volt.(Már 6 éves).
Az én kisfiam is 8 hónapos, neki van már két foga, de ő is öklendezik. Szerintem a kiflicsücsök, babapiskóta bevállhat mert azon tud gyakorolni.
Menni fog a dolog, csak türelem.
3/3 anonim válasza:
Én sem erőltetném a helyedben. Hidd el, mindenki megtanul rágni attól függetlenül, mikor kap először darabosat. Ő még csak majszolgatni tud, ebben tudsz neki segíteni: adj neki banánkarikákat, párolt almaszeletkéket, párolt répát, krumplit, amit könnyen szétnyom az ínyével. Én kiflit még nem mertem ilyen korban, mert a családban sok az allergia. Ha úgy látod, hogy már ügyesen megy neki, megpróbálhatod a darabosabb ételeket is, de ne az egész adag olyan legyen, hanem a pürés mellé iktass be pár kanállal. Nálunk legalábbis ez vált be. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!