10 hónapos kisfiam egész álló nap sírva jön utánam, semmit nem tudok nélküle csinálni. Ez általános dolog?
Figyelt kérdés
Amint elindulok valamerre, már ordít, és csak akkor hagyja abba, ha felveszem. Nélkülem sehol nem marad el, és itthon is csak akkor, ha vele vagyok. Pedig két-három héttel ezelőttig jött-ment, még nekem kellett mindig keresnem, hogy hová bújt el. Azóta viszont rettenetes, amit művel. Sokszor már az is elég, ha csak megmozdulok, már rögtön azt hiszi, hogy el akarok indulni, és már ordít. Még WC-re is sírva jön utánam. Miért van ez, ez egy ilyen időszak, és el fog múlni, vagy ez nem normális dolog?2010. febr. 27. 19:53
1/8 anonim válasza:
Szeparációs félelem,azt hiszi,ha nem lát-eltűnsz a látóköréből nem jössz vissza.Majd elmúlik csak figyelj rá és légy türelmes.Hívd magaddal,mond el neki mit fogsz csinálni,ha pl másik helységben vagy hangosan beszélj hozzá.Nálunk ez vált be.
2/8 anonim válasza:
Legyél vele türelmes, és tényleg beszélj hozzá folyamatosan, ölelgesd rendszeresen, de ne vedd magadra a sirását, ez van, majd kinövi. Viszont segitene, ha megszokna másokat is, ha nem mindig csak veled lenne, mert akkor rugalmasabban venné kicsit a kanyarokat, ha épp el kell valamit intézned.
3/8 anonim válasza:
Az éntudat kialakulása, ill. a tőled való eltávolodás lehetősége miatt egyszer csak rájön, hogy Te nem ő vagy, és hogy el is tud távolodni. Ennek nyomán alakul ki a szeparációs szorongás, ami teljesen természetes és átmeneti dolog. Ahogy nő, folyamatosan egyre ritkábban igényel majd megerősítést. Később csak un. "tankolásra" jár vissza, azaz lecsekkolja, hogy megvagy, és megy újra a maga dolgára. Addig viszont légy vele türelmes, és igyekezz folyamatosan a tudtára adni, hogy jelen vagy -ld. első válasz. Jó babázást. :)
4/8 anonim válasza:
Az én kislányom 13 hónapos . Sokszor volt így . De szerencsére mostanában egyre kevesebbszer. Mára már elég jól eljátszik napközben 15-20 percet úgy hogy én nem vagyok ott szorosan mellette. Szóval fel a fejjel előbb útóbb elmúlik:)
5/8 anonim válasza:
20 hósom is ezt csinálja még mindig.:(
Nem hiszem, h "szeparációs szorongás". Miért kell mindenre kitalálni valami buta nevet.
El lett kényeztetve, nem akar nélkülem lenni...
6/8 anonim válasza:
Szerintem sem szeparációs szorongás, ma már mindenre ezt mondjuk ha elkezd sírni a babánk és épp nem vagyunk 3 m-en belül :)
11 hónapos a lányom és nálunk is ez van, igaz nem sír de egyfolytában a nadrágomat húzkodja. Vannak babák akik anyásabbak és vannak akik nem. Biztos szoktatás kérdése is, én tudom hol rontottam el a dolgot.
7/8 anonim válasza:
3. vagyok. Hát szerintem akkor is szeparációs szorongás. Már ha hiszel egy gyerekpszichológusnak (ugyanis ez a végzettségem). Ha nem hisztek, akkor nem, ez van. ;)
8/8 A kérdező kommentje:
Utánaolvastam a szeparációs szorongásnak, mert őszintén bevallom, még nem hallottam róla, pedig nem az első gyerekem. Én úgy gondolom, hogy nálunk tényleg ez lehet a probléma, nem én rontottam el a dolgot. Annyira egyik napról a másikra kezdődött a dolog, hogy az nem lehet elkényeztetés. Egyik nap még rendszeresen elbújt előlem, másik nap pedig már sírva jött utánam, bárhová mentem. És egy nap alatt nem változhatott annyit a viselkedésem.:) Szóval mindenkinek köszönöm a segítséget, ez most tényleg az volt.
2010. febr. 28. 21:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!