Kivinni vagy nem vinni? Melyikünknek van igaza?
Én hipószínű, napallergiás bőrtípusú vagyok. Most már a napozási idő betartásával, naptejjel és ésszel szoláriumozással teljesen kezelhető a dolog.
Gyerekkoromban viszont sokat szenvedtem a felduzzadt bőr, napégés miatt.
A férjemnek átlagos európai bőre van, fehér, de normálisan le tud barnulni.
Úgy tűnik, hogy az egy éves gyerekünk szerencsére az ő bőrét örökölte, nem annyira hipófehér, mint én.
Viszont a csecsemőbőr az csecsemőbőr. A gyereknél ugyanazokat a szabályokat tartatom be, mint a saját extra érzékeny bőrömnél, persze szolárium kivételével.
A férjemmel ma összevitatkoztunk, hogy ő kivinné a piacra délben. Mondtam, hogy kizárt, délben nem mehet ki, mert hiába van napernyő, ahogy mozognak éri a nap. 3 óra után fényvédő krémmel mehetnek nyugodtan, de délben felejtős. (Voltam kint, perzselte a bőrömet nap pár perc után) Az még nem derült ki, hogy a fényallergiámat örökölte-e esetleg.
Ti kivinnétek?
Nem írod, hogy mekkora, de ha nem muszáj, én se délre időzíteném a sétát függetlenül a bőrtípustól.
Viszont ezt nem hagyhatom szó nélkül: "ésszel szoláriumozással"
Ésszel csak NEM szoláriumozni lehet.
neked van igazad.teljesen eltekintve a bőrtípustól, felnőtt embernek sem egészséges a déli séta. főleg most hangoztatják mindenhol hogy magas az UV sugárzás.
mi is délután megyünk ki. legyen az séta, vagy csak az udvarra, 5-7óra között. ha boltba kell menni akkor is ekkor megyünk, ha fontos akkor reggel, 8-9között.
"Viszont ezt nem hagyhatom szó nélkül: "ésszel szoláriumozással"
Ésszel csak NEM szoláriumozni lehet."
Pedig több bőrgyógyász is javasolta, ezért járok. Heti 2-3 perc. Ilyen esetben alapszínt, alapvédettséget ad. A szolárium nem káros minden esetben, csak ha túlzásba viszik. Gondolhatod, hogy én se leszek csokibarna tőle, szerintem nincs is annyi pigment bennem.
A gyerek korát tényleg lehagytam, 1 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!