Az elalvás nálatok is ilyen kritikus pont 1 év körüli babátoknál? Pörög ezerrel, minden porcikája tiltakozik az alvás ellen, pedig nagyon álmos, ordít, majd kidől?
A szülő jelenléte pörgető hatású.
Sötét szobában gyorsan ott hagyjuk a kiságyában, pár perc alatt el szokott csendesedni.
Ne legyetek mellette, mert így potenciális játszótársak vagytok, ami csábítóbb, mint az alvás.
#2 vagyok. Azt még hozzátenném, hogy személyes tapasztalatom alapján nagyjából ennyi idős korban a mozgékonyság már nincs összefüggésben az álmossággal.
A mozgásán csak annyit lehet észrevenni, hogy koordinálatlanabbá válik (mintha be lenne csiccsentve), kissé ügyetlenebb lesz.
Az egyéb ráutaló jeleket szoktam nézni: ásítás, pirosas keretű szemek, szemdörgölés.
Pont az előbb tettem le, látszott, hogy álmos, de alig bírtam utolérni a nappaliban, hogy rátegyem a hálózsákot és bevigyem aludni. Letettem, kiültem a fürdőbe és a babaőrön keresztül csak a síri csendet hallom.
Altatási idő előtt egyébként érdemes szabadon engedni a lakásban és "futtatni". Ennyi idősen sokan szeretnek tárgyakat visszahozni. Ez a lusta szülő álma, leülsz a földre, eldobálod a labdát/plüsst/akármit és visszakéred. Ő boldogan eltrappol érte és hatvanadszorra is lelkesen hozza vissza. Közben meg jól elfárad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!