A védőnő honnan szagolja ki, hogy mikor megy haza kismama a babával a kórházból, ha az direkt nem szólt neki, hogy mennek haza?
Onnan, hogy nem hülye. Tudja, hogy az adott kórházban mikor szokás kiengedni a kismamákat.
Valóban értesítik hivatalból, de az értesítőt csak hetekkel később kapják meg - legalábbis mifelénk.
a védőnő igen hasznos, mivel a nőgyógyászod nem fog segíteni abban, hogyan szoptass. nem fog hozzád receptekkel flangálni, nem fog válaszolni az aggodalmas kérdéseidre, mikor a gyerekorvos épp le..ar téged, nem fog a hozzátáplálási kérdésekben sem tanácsot adni senki, csakis a védőnő. Ő figyel az egészségedre a terhesség alatt, méri a vérnyomásod, meghallgathatod vele a szívhangot stb.
Mindezt diplomával, sokszor annak ellenére szívből, hogy egy bkv ellenőrrel egy szinten kezelik őket.
Gratulálok azoknak az anyáknak, akik úgy érzik, ők ehhez túl elfoglaltak, és túl okosok.
Nem 3rtem akinek ekkora teher a védőnő miért nem mondja le??? Legalább a védnőnek is egyel kevesebb hisztis anyuka...
Amúgy hiába van neked nagyon jó gyerekorvosod megnézném hányszor veszi fel akár hétvégén vagy épp éjszaka a telefont ha lenne vmi kérdésed... vagy épp hányszor megy ki segíteni a szoptatásban stb...
Érdekes h ahhoz képest mindenki milyen okos meg nem kell védőnő meg a hülye tanácsai akkor itt mi ez a sok kérdés??!!
Én védőnőként azt tudom mondani neked,hogy beszéljétek ezt meg előre.Én legalábbis mindig elmondom a kismamáimnak,hogy szóljanak,ha hazajönnek a kórházból,és ha kérik,még aznap kimegyek.De általában nem szívesen megyek aznap,elég nagy az izgalom a hazajövetel miatt,ott a család is.Persze lehet olyan kérdés vagy bármi,ami miatt még aznap hívnak,de általában elég másnap.Egyébként nálunk falun nem megy ki a háziorvos,csak én.
De még egyszer hangsúlyozom,nagyon fontos a kommunikáció.Ha neked nem jó,hogy aznap kijön,mondd meg neki,és kész.Nem hiszem,hogy ne lehetne vele megbeszélni.A receptek meg árének egy napot.
Nekünk a gyerekorvos minden felsorolt dologban segített, segít. Sőt, elsőként ő jött ki.
Az első védőnő normális volt, de egyáltalán nem vettem hasznát. Semmi újat, hasznosat nem mondott, amit magamtól ne tudtam volna.
Amikor elköltöztünk, átküldték a kartont a helyileg illetékes védőnőnek, akit azóta se láttunk - lassan egy éve. Úgy, hogy a közös udvaron van egy másik baba, hozzá kijár.
Én örülök neki, mert nekem nem hiányzik. Mindenféle kérdéssel tudom a gyerekorvost keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!