Két és fél hetes babám sokat pukizik és olyankor sír nyűgös. Mitől lehet?
Nyilván fáj a pocakja!
Rendesen megbüfizteted evés után? Mert ha nem jön ki a büfi az végig megy a beleken és az nagy görcsöket tud okozni a picinek. Ami értelemszerűen fájdalmas neki sír nyűgös..
Tápszeres? Vagy anyatejes? Mert ha tápis akkor lehet,hogy nem jó a tápszer neki. Ha anya tejes lehet,hogy te ettél/ittál valamit ami bánthatja őt!
Hogy.hogy nem szokott? Velem volt,hogy illetve a kicsivel nem velem:) hogy 35-40 perceket sétálgattam fel s alá,hogy büfizzen egy jó nagyot.. Mindig megjött a büfi.
Szerintem iszonyú fontos,pláne egy 2 hetes babánál.
Plusz ha esetleg nem büfizett és letettem a kiságyába akkor 20 perc után tuti elkezdett sírni hiszen bántotta a pocakját. "Ahogyan a nagy könyvben meg van írva" :)
Tipp: Ültesd a térdedre, az egyik tenyeredet a mellkasához teszed a másikkal meg ütögeted a hátát. Tuti eredményt hoz. De csak pár másodpercig.
Másik, "ezt itt olvastam",de nem tudom,hogy ilyen kicsiknél lehet e csinálni,hogy dölöngeted jobbra majd balra,óvatosan fejét támasztva, 4-5 szőr utána válladra és ütögeted a hátát. Nekünk 10ből 8szor bevált.
Leteszed evés után az ágyra körkörösen masszírozod a pocakját de csak kb 4-5 másodpercig pici enyhe nyomást fejtesz ki rá,utána felkapod és lehet próbálkozni. Nálunk ez is mindig beválik:)
De ami mindig bejön az az,hogy mind 2 keze lelóg a válladról a mellkasára nyomást gyakorolsz,ezáltal lesz büfike.
Nálunk is nehezen büfizett ezért mi is mindent kipróbáltunk:) De mind bejött:) Semmi sírás,nyűgösködés és nem is volt. Sőt hasfájós sem hál istennek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!