Hogyan szoktattátok az éjjeli ciciről 1 évesnél idősebb babátok?
Teát, vizet adtatok helyette? Vagy csak ringattátok amíg sírt?
Babám nem fogad el helyette semmit, addig sír, amig meg nem kapja a cicit.
(A nappali ciciről nem akarom leszoktatni csak az éjjeliről, hogy végre aludjunk is.)
15 hós baba anyukája
Szia nekem is 15 hós a fiam,nagyon nehéz volt! Ő kb. 2. hónapja nem kap cicit éjjel,jobban is alszik valóban!De ő mellettem alszik,és mikor sírt,csak átöleltem vagy hagytam picit,aztán ölelés és mondtam h most nincs cici,reggel lesz,alukáljon! Vissza is aludt,max. vizet kap,nagyon ritkán ha nem tud visszaaludni,de már megszokta,mondhatom!
kitartás és sikerül
Nekünk viszonylag gyorsan ment.
Felsírt, felvettem, nem kapcsoltam semmi fényt. Mikor rájött, hogy nem kap, sírni kezdett, kb. 2 perc után abbahagyta a keserves sírást, és hüppögött, újra és újra akarta kezdeni, de aztán szépen megnyugodott. Félálomban letettem, akkor még fel-felhüppögött, megsimogattam, és aludt. Így ment egész éjszaka, amikor kicsit éberebb lett, hüppögött. Kb. még 2 éjszaka volt, amikor elég volt megsimogatnom és csititgatnom, kivennem már nem kellett, azóta ritka, hogy felébred éjszaka.
Ez 13 hós korában volt, amikor nappal már csak egyszer szopott.
Én annak idején bármivel próbálkoztam semmi nem vált be, bár én nem tudtam sokáig sírni hagyni, mert nem volt szívem. Így végül 18 hós korában hagyta abba a cicizést magától , de addig minden éjszaka is szopizott, most a második babám 8 hós és kíváncsian várom vele hogyan alakulnak majd a dolgok, de eddig ugyanolyan cicibolond mint a nővére volt. Már nem bánom, hogy nem voltam drasztikus és nem erőltettem az éjszakai ciciről leszokást, most egyáltalán nem is fogok próbálkozni, bár tudom, hogy nagyon fárasztó, de ha neki ez fontos, hát megadom neki, tudom, hogy olyankor már nem táplálkozás miatt kell a cici, hanem megnyugvás, anya közelsége miatt és éppen ezért nem fogom elvenni, tudja majd a baba, hogy meddig van rá szüksége. Addig meg kitartás!
a most biztos sokan elítéltek és le fogtok pontozni, de én így gondolom!
Jó babázást mindenkinek!
Én is azon az állásponton vagyok,mint az utolsó válaszoló!
Ha már 15 hónapja ciciziki éjjel,akkor mágy amúgy is fölösleges leszoktatni. Abba fogja hagyni magától!
Én babám 8 hós,ö is sokszor ébred éjjel cicizni,de nem akarom erröl leszoktatni. Nagyon fárasztó,de megadom neki,ha ez a vágya :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!