Milyen babahámot? Babpórázt ajánlatok? Hol és merre célszerű venni? Melyik márkát? Kb milyen árakra számítsak?
Tudom sokan azt fogják írni micsoda szörnyűség - a gyerek nem kutyus. Viszont kis korkülönbséggel többgyerekes és ikres szülők talán átérzik a helyzetem.
Alig több mint másfél év a kórkülönbség a fiaim között és a nagyommal egyszerűen nem alakult ki a helyes utcai közlekedés. A nagyom borzasztóan rakoncátlan, a kicsi meg még babakocsis. Ha egyedül (nagy ritkán) megyek csak a nagyommal akkor nincs semmi gond hisz van 2 szabad kezem és könnyebb utána is futnom. Viszont (általában) 2 gyerkőccel közlekedek .Először kiválóan megfelelt a tesóbabakocsi, de már a nagy hallani sem akar róla. Persze a kicsi is már elindult, de ő legalább még a babkocsiban marad ha megyünk valahová.
Köszönöm a hasznos tanácsokat adó válaszadók válaszait a többiek válaszaira egyben reagálnék.
Talán az lett volna a leghelyesebb, ha a kérdés alatti írományom 1. mondata után kiírtam volna, hogy aki nem a kérdésre akar válaszolni, hanem csak negatív kritikával illett máshova pocsékolja el a karaktereket. Biztos voltam benne, hogy több kritikát kapok, mint tanácsot hiszen ez Magyarország :-), de ettől függetlenül kíváncsi voltam a hasznos 1-2 tanácsra is, így eltűrtem az átlag szitkozódását is, hiszen egy ilyen " arc nélküli" fórumon ez is benne van bőven a pakliban.
Ebben az országban dívat a negatív kritika osztogatása. Kíváncsi lennék, hogy kinek hány gyermeke és mennyi korkülönbséggel született a negatív kommentelők közül.
És ha megálltak 1nél akkor vajon miért tették? :-)
És ugyan úgy mint ahogyan 2 terhesség és 2 szülés sem egyforma; ugyanúgy a gyerekek sem. Én is látom első perctől fogva a gyerekeim temperamentumán, hogy melyik irányíthatóbb alkat és melyik nehezebb eset.
És bár a kérdés nem erre vonatkozott azért leírom, mindkét babám úgy érkezett ahogyan terveztük. Annak ellenére hogy a szakmám alapján a vad karrierista nő ugrik be mindenkinek és annó ilyen jellegű kritikát is zömében kaptam - ezt így terveztem stabil párkapcsolattal megelőzően házassággal, nem terhesen az oltár előtt. És bár nem divat 30éves korom előtt diplomával a kezemben, megfelelő munkaviszonyból stabil hátérrel fogtunk családalapításba a férjemmel.
A nevelés fontos mindennapjainakt átjáró folyamat, amit ennyiből nem lehet leírni. Én majd utána mondanék bárkiről is - beleértve a saját gyermekeimet is - ennyire határozott pozitív vagy negatív értékelést; miután kirepül a fészekből, teljesen függetlenül attól hogy autószerelő, vagy agysebész lesz. Egyszerűen mennyire sikerült életképessé vállnia a mai világhoz, és természetesen a mai fiatalokkal ellentétben, mennyire tud uriemberként/úrinőként viseledni.
Az hogy még nem alakult ki a helyes közlekedés 2 gyerekkel az utcán (úgy hogy az egyik babakocsiban a másik meg nem - mert azért babakocsit tolva egy szabad keze sem akad az embernek), egy pillanatnyi állapot mely tvészelésben megfordult a fejemben ez a lehetőség is. Nézhetnénk úgy mint akár a szobatisztaságot vagy beszédfejlődést 1-3 évesen ;sőt sajnálatos esetben még később következik be a végpont. Valahogy ezzel szemben mindenki sokkal elnézőbb, talán azért mert többeknek nem sikerül az elsők között szerepeltetnie a gyermekét és ezáltal magát sem akarja leminősíteni.
póráz - biztonsági öv
Erre azért reagálnék. A biztonsági öv azt szolgálja, hogy ne essen ki a gyermek a babkocsiból, etetőszékből, autósülésből. A babakocsi jó dolog míg picurka, nem közlekedik, vagy ha már elfárad és hazafelé pihen akár el is alszik benne. Viszont ha "önkényesen hasznáják" úgy mint a totyogóknál sokan a kendőt/hordozókat - mit nekem, mert így könnyebb, mert hamarabb érek Aból Bbe - akkor azt a gyerek tényleg nagy kínnak éli meg és ilyen tekintetben egyet kell értenem az érvelővel, hogy bizony lekötözött állapotnak minősül.
Én sem akarom a nagyobbik fiamat lekötözni, emiatt kezdtem a babahámon gondolkozni mint ideiglenes állapot.
nekem semmi bajom nem volt veled, kedves kérdező, sem a hám gondolatával addig, amíg le nem írtad ezt a mondatod: "a totyogóknál sokan a kendőt/hordozókat".
az a totyogó aki nem akar hordozókendőben hordozódni, az NEM IS FOG. a magyarázat meg baromi egyszerű: a kendő kötésekhez az egyik legszükségesebb dolog a gyerek együttműködése. kizárt hogy egy kvázi már erős (tehát nem egy magatehetetlen újszülött) gyereket ha nem akarja akkor rá tudd venni, hogy felvegye a békapózt és így meg tudj kötni akár egy batyu kötést, akár egy duplót. mert ha egy 1 év körüli gyerek kifeszít és kirúg akkor abban a kötésben 1 métert sem fog megtenni az anyuka, mert nem sikerül!
gondold meg legközelebb amikor olyan dolgot bírálsz amit nem ismersz! - és akkor még nem is említettem, hogy ellenben a babahámot akkor is rá tudod erőszakolni arra a szerencsétlen gyerekre ha nem akarja... ellenben a kendővel!
szép napot.
Kérdező! Te is csak így arctalanul merted megkérdezni a dolgot! Ha szerinted a hám és a póráz hasonló megalázottsági szinten akkor csak gratulálni tudok!
Egy karrierista férjezett közgazdász, akinek 19 hónap van a 2 gyereke között
Az interneten nézegettem és különféle típust láttam.
Többek között egy közismert bababoltban pl.: elefáni is póráz megjelölés volt használvba egy chicco terméknél, míg máshol pl.: babaszafariban meg babahám.
A kérdésemben emiatt jelöltem meg mindkét kifejezést - hogy mindenki számára érthető legyen.
A kérdésem nem arról szólt hogy ki gondolja megalázónak, ki szerint melyik kifejezés a legmegalázóbb ...stb
A kérdést azért tettem fel, hogy megtudjam ilyen téren TAPASZTALT édesanyáktól arra a választ hogy vajon melyik jó, ill bevált és ha valamelyik nem akkor az miért nem.
Aki a kérdésemre válaszolt mégegyszer megköszönöm hogy vállalta még ha arctalanul is, hogy ez bizony olykor hasznos gyermekbiztonsági eszköz.
Aki nem a kérdésre válaszolt, annak meg legalább néhány percre tartalmassá tehettem unatkozós szabadidejét - így a hálás rész itt is megvan csak a másik oldal felöl.
Kedves 14es válaszoló!
Bár nem a kérdésre érkezett észrevétel, viszont reagálnék a hozzászólásodra. Abban valóban igazad van hogy nem vagyok tapasztalt hordozós. Mire a nagyom totyogot már öcsike ott lapult a pocakban, így bár beszereztem a beco csatos hordozómat csak szülés után 1-2 hónappal próbáltam ki alkalom adtán a nagyommal. Neki tetszett az újdonság amikor elfáradt mert csak biztosítéknak volt velünk pl.: kismotor mellé.
Szerintem attól még hogy hám van a gyereken nem lehet csak ezzel irányítani, mert ha megmakacsolja magát akkor akár le is fekhet/ülhet és huzogatni a földön senki sem fogja a gyerekét hanem akkor inkább kézbe veszi és a kezében a kis rakoncátlannal próbálja tólni a másikat. Ugyanígy a testvérfellépő sem működhet annélkül, hogy a gyermek ne akarná.
Igazad van abban hogy talán nem kelett volna - erről a színtén nem kérdést érintő témáról - így nyilatkoznom, hisz totyogós hordozásával kapcsolatban valóban nincs kellő tapasztalatom. A kicsivel is már elő-elő vettem a becot de én nem éreztem biztonságosnak. Bár 15-25kg ig "biztos" hordozókat is forgalmaznak, én rövidnek érzem még a kisebbiknek is. Mondjuk mindkét fiam az átlagnál jóval magasabb annak ellenére hogy születési méreteik teljesen átlagosak voltak.
Kedves "karrierista férjezett közgazdász, akinek gyerekei között 19 hónap van, ja és 27 éves".
Üdvözöllek téged is az arctalanok táborában.
Gratulálok a diplomádhoz, a férjedhez, a gyermekeidhez és a korodhoz.
Én reagáltam egy hasonlóan hozzád kedves hozzászóló arcátlan megjegyzésére leírva 1-2 a kérdéshez nem tartozó információt magamról.
Örülök, hogy te is megnyilatkoztál magadról bár senki sem kérdezte. A gratulációm, pedig nem íronikus mert tényleg nem jellemző a mai világban az amit te ill én is írtam magamról.
A hozzászólás többi részéhez viszont nem gratulálnék.
Szerintem próbálj meg nem szakbarbárként csak a reál dolgokban jó lenni, próbál kicsit a humán irányába is nyitni. Pl.: szövegértés vagy emberekkel való kommunikáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!