Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van köztetek olyan, aki nem...

Van köztetek olyan, aki nem szoptatta a babáját, hanem lefejt tejet adott neki? Mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból..
2015. máj. 18. 19:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

5-ös első kérdésére

attól lehet hogy nm tud szopzni a baba, hogy azülés után nem volt mellre téve az első 2 órán belül, ugyanis az anyaéhben gyakrolják, de ekkor rögzülne be, főleg császárosaknál fordul elő, különben mindenki megkapja a babát hamar mellre tenni.

ettől függetlenül azért vannak babák akik így is tudnak szopizni hiába nem lettek mellre téve.

ezt írtam le egy régebbi kérdésben agyon lepontozott mindenki, most meg itt sorakoznak..

2015. máj. 21. 22:21
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

ez egyáltalán nem igaz, hogy azért nem szopik mert a szülés után nem lett mellre téve, ezeket a jól megkomponált marhaságokat a szoptatás vallásos oldalakon szoktam olvasni, mint pl a lll.

Az enyém azonnal mellre lett téve ahogy meglett, és a következő két órát együtt is töltöttük. Nem vette el a mellet, rá se kapott , és sosem szivta. 24 órából 22őt üvöltött, akkor jöttem rá miért van manapság ennyi örökké vonyitó,örök elégedetlen, sose alvó, éjszakákat nyűglődő gyerek.

Marha jól hangzik a minden baba tud szopni és minden anyuka tud szoptatni szlogen, csak kár hogy nem igaz.

2015. máj. 21. 22:31
 13/27 anonim ***** válasza:

ez pl a Suttogóban is benne van

és oka LEHET annak, hogy nem tud szopizni

2015. máj. 21. 22:39
 14/27 anonim ***** válasza:
de ahogy írták is, a nyelvlenövés is oka lehet
2015. máj. 21. 22:40
 15/27 anonim ***** válasza:

Az enyém sem lett mellre téve, csak odafordították, hogy lássam, aztán utána ment is az inkubátorba. Talán egy hetes volt már, amikor először megpróbálhattam szoptatni. Ő tudta mi a dolga, de egy korababa olyan hamar elfárad, nincsen erejük szopizni.

Amikor otthon nyugodt körülmények között voltunk, magával a szoptatással nem volt már gond, csak annyi, hogy a "végét - kb 15 csepp - sosem szívta ki" azt mindíg ki kellett fejni és ha ez nem sikerült, azonnal be is gyulladt. Másrészt viszont Ő valahogy annyira hozzászokott a vegyes kajáláshoz, hogy amikor már csak ez a 15 csepp volt meg akkor az nem kellett, hanem a tápszer.

Úgyhogy mindezek alapján cáfolnám, hogy az a baba nem tud szopizni, aki nincsen születését követően mellre téve.

Az a baba nem tud, aki nem akar. Valamiért, amit Ő tud, de nem mondja el, illetve üvölt a szoptatástól.

Vagy a tejjel van a baj, vagy a szoptatással.

2015. máj. 22. 09:15
 16/27 anonim ***** válasza:

Hú utolsó akkor te szerencsès vagy ,èn 3hèt utàn kaptam mrg a babàm. Akkor vettèk ki az inkubàtorból, ès 3 napja cumisüvegből gyönyörűen evett, azelőtt ugy orrszonda volt. A cicit soha nem kapta be üvöltött üvöltött...ès semmi...

4nappal kèsőbb kiderült hogy totàl le van tapadva a nyelve, felcsíptèk de semmi, mèg ha màs vetközött is fràszt kapott nekem ez a herce hurca vègère meg elapadt a tejem. De őszintèn èn annyirra örültem hogy èl hïzik ès màr nem kell semmi cső tud cumisüvegből inni, hogy lehet nem elèg kitartòan próbàltam!

2015. máj. 22. 10:39
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Utolsó, sztem ez normális ne hibáztasd magad, akkor épp nem az volt a legfontosabb h a melledből eszik-e.

Na igen ez èrdekes, az lll.hu nekem is már-már olyan vallásos

2015. máj. 22. 12:56
 18/27 A kérdező kommentje:
...hangvételűnek tűnik. Azt olvasgattam a napokban. Én is néha lefejem a tejem és üvegből adom. 90%ban szopik és nagyon is jól tud ha akar. Viszont valamikor fáradt vagy lusti és n3m akar eleget szopni, csak bealszik. Felébreszreni nem lehet, visszarakom az ágyába, sír, enni kér. Megint kiveszem cicire rakni, megint nincs enerhiája szopni. És ez így megy órákon keresztül vmikor, amihez éjszaka nincs erőm így cumisüvegeztetem, utána alszik mint a bunda.. Azt olvasom mindenhol hogy de rakjam csak mellre,, nem ébezik, kiszívja ő ami neki kell..ja! Csak az ki van felejtve a történetből hogy én meg órákon át nyűglődök addig a szopival, hogy most kell neki-nem kell neki, hogy teljes3n kifáradok a végére és mást se tudok csinálni. Mondjuk azt meg nem akarom hogy cumizavaros legyen.
2015. máj. 22. 13:05
 19/27 A kérdező kommentje:
Majd csak megoldódik idővel.. most egy hónapos, talán ha nagyobb lesz jobban tud enni, meg a tejtől való fuldoklást is abbahagyja(túl gyorsan jön a tej nem tudja nyelni).a cumiztatást jó lenne elhagyni már.
2015. máj. 22. 13:09
 20/27 anonim ***** válasza:

Amit leírsz nekem inkább arra hajaz, hogy csak játszani akar a cicivel. Ha éhes lenne akkor biztosan rábukna, pláne, hogy 90 %-ban szoptatod. A cumizavartól szerintem ne tarts. A korababáknak például kifejezetten kell a cumi, hogy a reflexeket fenntartsa, amíg nem lehet megpróbálni.

Ha a babád csak éjszaka csinálja ezt, akkor szerintem nem a szoptatással van a gondja. Hány hónapos? Lehet hogy lassan hozzá kell táplálnod.

2015. máj. 22. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!