Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Esélyes a terhesség? PCO-s...

Esélyes a terhesség? PCO-s vagyok. Tüneteim fáradékonyság, mellfájdalom, alhasi fájdalmak, hátfájás.

Figyelt kérdés
AZ utolsó menzeszem még márciusban volt, a gyógyszerektől ápr. 10-én kellett volna megjönnie, ez nem történt meg. Azóta több tesztet is megcsináltam, negatív volt mind. Az utóbbi pár napban azonban ismét előjött a mellfájdalom és a fáradékonyság. Mi lehet ez? Terhesség?

2015. máj. 18. 18:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
negatív teszt mellett az esélye erősen konvergál a nullához
2015. máj. 18. 18:43
 2/15 anonim ***** válasza:
Milyen gyógyszerek? Mióta tartod a 3as kezelést?
2015. máj. 18. 18:46
 3/15 A kérdező kommentje:
jogos... de az utolsó tesztet kb. 2 hete csináltam, azóta volt esélyem teherbe esni, ha nem volt menezszem?
2015. máj. 18. 18:47
 4/15 A kérdező kommentje:
a gyógyszerek: duphaston, aztán closty, a closty szedése után már nem jött meg... novembertől szedtem, decemberben teherbe estem már, januárban elvetélte, azóta 2x szedtem, most a 2. alkalommal már nem jött meg a menzeszem
2015. máj. 18. 18:49
 5/15 anonim ***** válasza:

Találgathatunk itt, de biztosat a teszt tud mondani.

Emiatt nem igazán értem akérdést.

egyrészt korai terhességnél nincs tünet, másrészt ezer már dolog is okozhat ilyen tüneteket. Vitaminhiány, stressz, front, vírusfertőzés, elégtelen táplálkozást, stb, stb, stb.

2015. máj. 18. 19:32
 6/15 anonim ***** válasza:
De mióta tartod a 3as kezelést. Amíg az inzulinod nincs rendben tilos clostizni. Cisztát okozgat és ha netán sikerül teherbe esni hatalmas a vetélés kockázata.
2015. máj. 18. 22:41
 7/15 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy sok doki még mindig a pcos miatti peteérés/tüszőrepedés hiányt hormonokkal próbálja megoldani, ami a petefészek túlstimulálásához vezethet, ami csak ront a helyzeten. A pcos esetében elindul a peteérés, csak nem megy végig a folyamat, ezért lesznek kis ciszták a petefészekben, Ha direktbe stimulálják ezt a kóros folyamatot, akkor csak még több ciszta lehet a vége. Ezért írta valaki, hogy előbb a pcos okát, legtöbb esetben inzulin rezisztencia, kell kezelni.

A menzesz kimaradás lehet a pcos miatt, a gyógyszerek egyelőre lehet, hogy csak még jobban felborították a ciklusodat.

Hogy terhes vagy e, ezt nem tudjuk megmondani. Ha az áprilisi menzesz kimaradás nem terhesség miatt volt, attól még később lehetett szabályos peteérés, ovuláció, amiből lehetsz terhes, ha voltál együtt a pároddal, és lehet a terhesség is olyan korai, hogy az utóbbi időben végzett teszt még nem mutatja ki. Bár erre igen kicsi az esély, és ilyenkor még a tünetek sem igazán jelentkeznek.

Mondjuk én lettem úgy várandós, hogy a 3-as kezelés elkezdése után még mindig csak döcögősen menstruáltam, és a teherbeesés előtti hónapban nem volt menstruációm.

2015. máj. 19. 08:34
 8/15 anonim ***** válasza:
Ja és csatlakoznék a 6-oshoz, a vetélés is sajnos simán lehetett a nem megfelelő kezelés oka, ha nálad is IR okozza a pcos-t.
2015. máj. 19. 08:35
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az inzulinról még nem is esett szó az orvosnál. Pedig elvileg kimondottan a nehéz teherbeesésre szakosodott a nőgyógyászom. Hm, holnap megyek hozzá, majd rákérdezek. Köszi mindent! :)
2015. máj. 19. 14:37
 10/15 A kérdező kommentje:
És külön köszi az utolsó válaszolónak, pontosan ezt akartam tudni, hogy lehetséges-e úgy a terhesség, hogy nem volt menzeszem.
2015. máj. 19. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!