2009 márciusában szültem, akkor most 2 vagy 3 évig maradhatok otthon a picivel?
19:44 vagyok
Így van sajnos nincs meg a Gyedhez szükséges munkaviszonyom. :S Ezért kapok csak Gyest.
csak, hogy pontosítsak:
A 2010. május elseje után születő gyerekek esetében kétéves korig jár majd a gyermeknevelési segély (gyes). A gyermekgondozási díj (gyed) legfeljebb annyi időre vehető igénybe, mint amennyit a szülő biztosításban töltött, és maximum a gyermek kétéves koráig jár.
Lányok, miért írtok zagyvaságokat? Mindenki 3 évig maradhat otthon. Ez nem változott a törvényben. Az ELLÁTÁS változott.
Most annyi ideig kapsz gyed-et, amenniy ideig dolgoztál előtte (max. 2 év). Ha egy évnél rövidebb ideig dolgoztál, nem jár gyed. A maradék időben a gyerek 2 éves koráig gyes jár (ha netán nem jár végig gyed). A harmadik évben nem kapsz semmit, de otthon maradhatsz!!!
Ahogy valaki már írta itt, a 3. évben amúy is lófütty járt eddig is (havi 25.500 Ft nettó), tehát kb. 300.000 Ft-ot bukik az, aki otthon marad a 3. évben is, de 2010. májusától szül. De otthon lehet maradni!!!
köszönöm a válaszokat,
sajnos én sem vagyok jogosult a gyed-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!