Tejberizspépet adhatok a 4 és fél hónapos tápszeres babámnak?
főleg ha kétségeid vannak, miért nem vársz még?
6 hóig más nem kell a babának, csak tápszer..
Kisfiam is tápszeres, most vasárnap lesz 5 hós. Dokinkat kérdeztem a pépről, és nem volt túlságosan boldog tőle. Azt mondta, hogy azt csak inkább 6-7 hónapos korban adjak (azért persze vettem én is, és akkor szoktam adni, ha éppen finnyázik a fiatalúr, és nem akarja megenni a tápot).
Akkor inkább vezesd be nála lassan a főzelékeket. Mi már kiváltottunk egy tápot vele.
(B)
Szia!Én adtam/adok a kisfiamnak banános pépet 4 hónapos korától,5 hóstól meg már én csináltam néha,a rizst megfőztem és banánnal összeturmixoltam,imádta meg most is.Egyébként rizst már adhatsz neki nyugodtan!
6 hónapos kisfiú anyukája
Kedves Második!
És te honnan veszed hogy neked van igazad?
Én nagyon sok helyen utána jártam és olvastam is róla hogy, a babáknak (akár anyatejes, akár tápszeres) 6 hónapos korig nincs szükségük másra. Ugyanis az az enzim ami lebontaná az egyéb ételeket csak 6 hónapos korra jelenik a picik szervezetében. Addíg csak feleslegesen terhelik túl a szervezetét mindenféle papival.
Ha nem hiszed el, olvasd el a WHO (Egészségügyi Világszervezet)ajánlását ezzel kapcsolatban.
Onnan veszem, hogy ismerősi körökben van olyan baba, aki emiatt vashiányos vérszegény lett. Pont ezen okok miatt tanácsolta a dokink is, hogy kezdjem el a hozzátáplálást, mivel egy majdnem 8 kg súlyú gyereknek nem elégíti ki az igényeit csak a tápszer, WHO ide vagy oda!
(B)
Ja, és a legtöbb hozzátáplálási táblázatban is meg lehet nézni, hogy a tápszeres babáknak mindenféle ételt előbb lehet/kell adni.
(B)
Köszönöm a válaszokat!
Nekem nagyon nagy szívfájdalom volt, hogy tápszeres lett a gyermekem és így nem volt kétséges, hogy mikor kezdem el a hozzátáplálást. Maximálisan bízom a gyerekorvosunkban is, ő is azt mondta kezdjük el. Mellesleg a fiam pár deka híján 8 kg. Nekem azt mondta a dokinő, hogy figyeljem a székletét, ha egy az egyben visszaköszön az alma, tök, barack, stb a székletben, akkor ne etessem még, egyébként mehet.
Félreteszem még a pépet, ha betölti az 5. hót megkínálom vele, addig marad a gyümi és a főzelék.
Légyszi ne vitatkozzatok, hiszen ez mindig megosztotta az anyukákat, hogy ki mikor kezdi a hozzátáplálást.
Köszönöm mégegyszer!
Pedig a legtöbb gyerekorvos is azt ajánlja, hogy ha egy baba főleg tápszeres, akkor 4 hósan kezdjük el a hozzátáplálást. Ezt nem viccből mondják ám! És nem is azért, mert a WHO-t akarják bosszantani, vagy Téged, kedves mindennek utánaolvasós anyuka!
(B)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!