7 hónapos babám miért nem akar enni?
Az elején én is ott rontottam el, hogy ha nem evett 2-3 kanálnál többet, akkor adtam normálisan a tápszer adagját. (Nem is vol hajlandó enni a lányom.) Aztán mondták hogy én rontom el a dolgot mert így tudja, hogy ha nem próbálkozik a kanalasokkal akkor is megkapja a jól megszokott tápszer adagját.
Így ha nem kért többet a kanalas ételekből kivettem az etetőszékből és bevittem a szobába játszani, és nem kapott tápszert. Viszont fél óránként újra kivittem a konyhába és újra megkínáltam a kanalas ételekkel. Így hamar rájött, hogy enni kell, mert nem lesz helyette tápi.
7 hónaposan azért már elég necces a helyzet, mert a magzati korban megszerzett vastartalékok 6 hónapos korra teljesen kiürülnek és ha nincs pótolva (jó felszívódású vas a húsokban van) akkor kóros vérszegénység lép fel. Sajnos ismerek közelről egy ilyen babát nagyon sokat küzdenek a szülei, hogy helyreálljon a vas háztartása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!