Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos babám küzd az alvás...

4 hónapos babám küzd az alvás ellen. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Főleg nappal nem akar aludni, van hogy egész nap kb egy órát alszik, azt is 10 perces részletekben, de a fáradtságtól már szenved, néha üvölt is, de csak azért sem alszik. Eleinte játszik, eszik, gügyög, de mikor kezd álmosodni akkor már semmi se jó. Ha leteszem, felveszem altatni próbálom, szopiztatni... Semmi, nyűgös lesz, elfordul a cicitől is, kapálózik, s sír. Ez addig megy mig végképp nem birja és kidől. Éjjel könnyebb, szinte mindig fél tíz körül elalszik, általában egyszer kell 3-4 óra körül, bár ez az időpont változó. Mindenesetre akkor is ébren akarna maradni, ilyenkor általában sikerül visszaaltatni, de van hogy egy-másfél óra múlva. Hat fele szinte mindig felkel akármikor is aludt evett előtte és van hogy vissza se alszik. Tegnap például nem aludt vissza reggel, kb 9 óra fele pár perc szundítás, aztán néhány óránként még pár perc. Védőnő és szerintem is ez nagyon kevés alvás, de nem tudom mit csináljak.

Lehet a fogához van köze? Mert midig a szájában dugdossa a kezét, szinte őrjöngve mintha ideges lenne. S érdekes a két hónapos oltásra esténként már szépen elaludt magától, semmi ilyen gond nem volt, de az oltás óta egyre rosszabb. Vagy csak véletlen hogy akkortól?

2015. máj. 8. 07:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Dentinoxot használunk, segít is a fogzásban, nem viseli meg. Legalábbis úgy tünik. Forgó rég nincs fenn, játék kiságyában sosem volt. Hálózsákot már 2-3 hósan sem viselte el. S a fáradtságát nem tudom mivel magyarázni, akkor 4-5 hós korában látszott rajta ha fáradt, mégsem aludt, de most már nem is látszik. Jobbára csak azon veszem észre hogy fáradt hogy egy kicsit jobban elüldögél egyedül. Értem úgy, hogy kicsit eljátszik nyugodtan üldögélve, amit egyébként nemigen tesz, mert még a játékait is menet közben nézegeti. Neki szinte minden ami igazán tetszik valami mozgással kapcsolatos. Ágyra fel-le, körbe-körbe futkosni valamit cipelve stb. Most már sétálni is úgy sétálunk hogy fogja a babakocsit és "segít" tolni, s csak visszafele ha messze mentünk és már nem bírja a lábikója a sok sétát akkor ül bele.Teszem hozzá akkor is sírás árán tudom leülteti mert menni akar, még akkor is ha már minden második lépésnél térdre esne. Most például elaludt, ez a nappali alvása ilyenkor, s mint mindig ugy fog ébredni mintha a félora aladt átaludt volna egy napot. Tele energiával, ami egyrészt jó, csak nem értem hogy piheni ki magát ilyen gyorsan.
2015. dec. 17. 13:01
 12/13 A kérdező kommentje:
S néha a fenékpaskolgatásra szundít el, azt szereti, mindig vigyorog rajta. A masszírozást még nem próbáltam, ha megtud majd nyugodtan maradni pár percig egy helyben, kipróbálom.
2015. dec. 17. 13:04
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon régi a poszt, de ha esetleg erre jársz, tudnál mesélni, hogy mi a helyzet veletek? Nagyon érdekelne!

2021. okt. 3. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!