K - vitamint meddig kell adni a babáknak? És milyen időközönként?
Figyelt kérdés
Én pont átestem a heti adagolásból a haviba, állítólag ez az újabb módi. Most a doki azt mondta, amíg szopik, kell neki adni. De kiváncsi lennék más hogy csinálta...2008. aug. 29. 11:35
1/5 anonim válasza:
Mi is így csináltuk.Először hetente kellett adni,de a betegtájékoztatón már akkor is havonta volt írva.Csodálkoztam is, rá 2 hétre mondta a doki,hogy már havomónta adjuk.És persze addíg amíg csak anyatejet kap.
2/5 anonim válasza:
Én 2-2,5 hónapig szoptattam ,majd a tápszer mellé fejtem még pár hétig,amig volt mit.A konakiont 15 hétig adtam neki,az én védőnőm azt mondta akkor,hogy hiába kap már pótlást ártani nem fog neki a vitamin.
3/5 anonim válasza:
az én babám ma 2 hetes, nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy hetente kell 1 ampulla K vitamin neki. ma kezdjük.
4/5 anonim válasza:
Megváltozott az irányelv. Eddig valóban hetente kellett a babáknak adni, de már csak havonta kell nekik! Érdemes felírni a naptárba szerintem, nehogy elfelejtse az ember... És addig kell, míg a baba szopik, mert (állítólag) az anyatejben semmilyen mennyiségben nincs K vitamin.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor nagyjából egyezik:-)
A d-vitamin adagolás igen eltérő a kismamáknál...Azért kérdeztem.
Akkor havonta,amíg szopik:-)
2008. aug. 29. 14:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!