Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka akinek...

Van itt olyan anyuka akinek gyermekénél nehezen megy a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
2015. máj. 6. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Első lányom 3,5 hónaposan kapott almát, őszibarackot (eü problémák miatt). Ő nagyon jól vette és élvezte az új ízeket.

Majd 7 hónapos korától nem evet 3,5 éves koráig. Konkrétan fényevő volt.

Kivették az orrmanduláját (nem emiatt) és azóta megőrülök, annyit eszik. :)

A kisebbik lányom 4 illetve, 6 hónaposan kapott először új ízeket. 4 hónaposan elfogadta, de nem nyűgözte le. 6 hónaposan már kevésbé jött be neki bármi is.

Így 8-9 hónaposan kezdtük ténylegesen a h.táplálást.

Most 15 hónapos, volt nem rég egy hónapos "problémája", nem akart semmit se enni.

Valószínűleg a foga miatt volt, de aztán ki tudja..

Türelem és ha nem akar enni, akkor szüneteltesd egy picikét. Vagy, ha már van kedvenc íze, akkor abból adj neki és keverd össze új ízekkel.

2015. máj. 6. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi 5,5 hósan kezdtük - volna... De nem nyitotta ki a száját, aztán ha sikerült beletenni a kanalat, kitolta a nyelvével a pépet.

Vártunk 1 hónapot, azóta simán eszik. Ha nagyon nem akarja, tartsatok egy kis szünetet.

2015. máj. 6. 14:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is csak a szünetet tudom tanácsolni, ill. mással próbálkozni.

Az első fiam könnyen evett mindent, öröm volt csinálni neki a kaját. Most a kicsi már 8 hónapos lesz nem nagyon eszik a tápszer és tejpép mellé mást (sőt van, hogy a tejpép sem kell neki). Próbáltuk az almát, répát, csirkehusit, krumpli..., de nem tetszik neki. 2 napja viszont megett egy adag gyümölcspépet. Ma megint nem hajlandó enni rendesen. Csak tej és babapiskóta volt még a mai menü :) Gondolom a foga miatt is szenved, mert a 2 felső nagyon nehezen akar neki áttörni és már napok óta megy a hasa is emiatt.

2015. máj. 6. 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:

10 hónapos anyatejes. Mostanra eszik meg időnként 1 dl kaját. Két étkezés van kiváltva.

4 hónapos korától javasolta a gy.orvos a hozzátáplálást, mert nem úgy hízott, ahogy kell. Folyamatosan kifújta az ételt, nem nyitotta a száját. Nem tudtam vele mit kezdeni, csak az idő segített.

2015. máj. 6. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én amióta ezt a cikket elolvastam, nem aggódok. ;)

[link]

2015. máj. 7. 00:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Az én lányom most 7 hónapos. 3 hónapos korig csak sírt, mert valószinüleg tejallergiás, és míg el nem találták a megfelelő tápszert, nagyon fájt a hasa. A kórházból úgy jöttünk haza, hogy rotavírust kapott bent. 4 hónaposan elkezdtem kóstoltani, mert hizni sem hizott, de nem akarta, így szünetet tartottam. 5 hónaposan újra kezdtem, semmi. Most is még csak ott tartunk hogy alma- őszibarack, meg sütötök-alma, de ebből is pici mennyiség. Mást nem hajlandó elfogadni. Még nincs kiváltva étkezés. A fiammal minden simán ment, de most tanácstalan vagyok.
2015. máj. 7. 12:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyugi! Az én kislányomnál 8,5 hónaposan sem volt kiváltva egy étkezés sem. Csak kisebb adagokat evett, azt is naponta 2-szer, 50-100 grammokat. Utána kérte a tápszert. 9 hónapos korában egyik napról a másikra elkezdett enni. Most 1 éves, nem mondom, hogy jó evő, de egy evésre megeszik általában 180-200 grammot.
2015. máj. 7. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!