Keresztelőre csak egy fehér natúr pamut (tesco-s) rugdalózó?
Én leszek a keresztanyja egy 8 hónapos kisbabának. Az anyukája (aki az én barátnőm) nem akarja csinosba öltöztetni a fiát, mondván az overáll alatt úgysem látszik, bőven elég egy fehér rugi.
Hogy tudnám rábeszélni, hogy azért egy templomba illik kiöltözni, még az overáll alatt is? Én nem vagyok vallásos, de még én is megtisztelem őket ennyivel (elnézést attól, aki vallásos, senkit nem akarok megbántani).
Ennyi erővel én is vehetnék a kabátom alá sima pamut pólót, és nem öltöznék ki én sem.
Kellene erre a kisbabára valami csinos nadrág, pulóverrel legalább, nem?
Mit gondoltok?
Bocs, nekem más szúrt szemet a kérdésben. Nem vagy vallásos, de te leszel a keresztanyja? Vagy én értettem félre?
Amúgy tényleg egy csinos kis ruha (nadrág, ingecske kisfiúnál) vagy egy csinos fehér rugdalózó nem olyan nagy kiadás és mégis elegánsabb, teljesen igazd van.
Jól értetted, nem vagyok vallásos. A baba anyukája sem vallásos, a nagymama miatt lesz megkeresztelve a baba. Tudom, hogy ez bántja a vallásosok fülét,és sajnálom, hogy ezt kell olvasnotok.
Ruha-kérdés: beleszólni nem fogok, ha rugi lesz rajta, hát rugi, csak furcsállom...
Én is arra gondoltam, hogy én veszem meg a ruhát (olvastam erről a szokásról), csak attól félek, hogy azt úgy tekintené a barátnőm, hogy bele akarok szólni a gyereke öltözékébe. De majd inkább megbeszélem vele, hogy szeretné-e, ha én vennék neki ruhát, nehogy sértődés legyen.
Katolikus templomban lesz a keresztelő. Én nem vagyok megkeresztelve. A pap tud róla, így hivatalosan én nem keresztszülő leszek, hanem kereszttanú.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Én is megbeszéltem a barátnőmmel és együtt néztük ki a ruhát. Igaz, hogy neki kislánya lesz, de a kis habos fehérruha már megvan:) (Én egyszerűbbet vettem volna, de neki ez a tündérruha:) jobban tetszett.)
Nekem furcsa ez a "csak azért legyen keresztelő, mert úgy illik, de igazából senkinek nem jelent semmit" szokás... De mindenki másként csinálja, ez is igaz...
Ezzel egyetértek, nekem is furcsa, hogy nem vallásos családban keresztelő legyen.
De mindegy, most nem ez a téma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!