Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha állandóan olvasok a babámna...

Ha állandóan olvasok a babámnak, akkor az fejleszt valamit?

Figyelt kérdés
7 hónapos lesz,de kb 3 hónapos kora óta a nap felét olvasással töltjük.(Bár mostanában mintha kevesebbet igényelné.)Nem nagyon szeret játszani,de órákig elvan,ha lefekszem mellé és olvasok.(Weöres Sándor versek,Kisvakond,Mesebolt,Magyar népmesék,ilyesmi).Simogatja a könyvet,néha bekapja,ha engedem és figyel.Már a saját könyvem is vele olvasom,mert ahogy észrevettem,nem fontos,hogy van-e benne kép vagy nincs.(így legalább haladok vele,másképp nincs időm olvasni)Már rongyosra beszéltem a számat,kívülről tudok egy csomó verset (szóval az én agytevékenységem legalább megvan:)) és félek,hogy lemarad valamiről.Mindig azt olvasom itt,hogy milyen fejlesztő játékkal játszanak a gyerekek.Nálunk a játékok nem érdekesek,nem bírja a pihenőszéket,mint másoknál.Félek,hogy így nem fog fejlődni.Ha próbálok játszani vele,vagy hagyni játszani,addig nyűglődik,míg elő nem veszek egy könyvet.Ha kemény fedeles,akkor ellapozza egyedül is,aztán olvasni kell neki belőle.Mit csináljak?Hogy tanítsak neki így bármit?Bocs,,hogy hosszú lettem.
2010. febr. 23. 07:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Semmi gond. Az olvasással a beszéd fejlődése kap nagyobb szerepet . Ilyenkor nagyon nagy a befogadó képességük . Később ha újra olvasod neki a mesét , ismerős lesz számára . Okos baba , gyerkőc lesz .Kitudja milyen fejlesztő játékunk nincs. Próbáld meg mintha báboznál és úgy mesélsz neki fejből és nem könyvből .6 hós baba anyukája.
2010. febr. 23. 08:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagyon jó, hogy olvasol neki, csak szerintem a nap fele egy kicsit sok. Pont 3 hónapos korában kezdte volna igazán felfedezni a világot, amiben nem mindig van szüksége a segítségedre. Kicsit talán elvontad a figyelmét, mert az anyu arca és hangja mindig izgalmas, de vannak más dolgok is, amikkel meg kell ismerkednie. Nem kell készségfejlesztő játék, elég bármi, ami színes vagy zörög.

Egyetértek az előttem szólóval, próbálj játszani vele olvasás közben, és tereld el a figyelmét a könyvről.

2010. febr. 23. 08:15
 3/4 A kérdező kommentje:
A fél nap talán túlzás,de tény,hogy az átlagtól többet tölt könyvekkel.Próbáltam már mindent,de csak nyűglődés a vége.A mozgás fejlődése is rendben van,csak tényleg attól tartok,hogy le fog maradni.Ha eléteszek egy könyvet meg egy csörgőt,vagy bármilyen más játékot,ami "elvileg" érdekli,a könyvet választja.Odahúzza magához és elkezdi "lapozgatni".Igyekszem kitalálni valamit,remélem fog változni.
2010. febr. 23. 08:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Ajánlom az Anyu taníts engem című könyvet neked, abban szakembertől kaphatsz tanácsot (fontos kérdésekben jobb szakemberre hallgatni), hogyan tanítsd meg a babádat pl. egyedül is játszani, mert nagy szüksége van arra is, hogy egészségesen fejlődjön, és erős, magabiztos legyen és ne csak melletted. Én is sok hasznos infót mazsoláztam belőle. (Netről is le tudod tölteni ingyen.)
2010. febr. 23. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!