Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 19hónapos kisfiamnál kipróbált...

19hónapos kisfiamnál kipróbáltam mit csinál pelus nélkül. Nem jelezte, hogy pisi lesz, viszont miután bepisilt kétségbeesetten, nyöszörgött. Tehát zavarta a pisi. Ez jó kezdet? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
2010. febr. 22. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jó kezdet. Minden irodalom azt írja, várd meg, amíg pelusban szól, hogy kakilt vagy pisilt. Először csak azt tudja, hogy már bent van. Következő lépés, hogy már ürítés közben szól, ez jön el mésfél-két éves kor körül. Aztán jön az , hogy pár mpel előbb tud szólni, de tartogatni még mindig nem tudja.

Szerintem így ő most megrémült, és csak rossz élményt hagysz benne. Tedd a bililt a közelébe, bíztasd, hogy üljön rá, és dícsérd, még ha nem is csinál semmit vele. Először barátkozzon a bilivel, csak akkor vesd le a pelust, ha már nem fél a bilitől és szívesen ráül.

2010. febr. 22. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is hasonlóképpen reagált, bár még csak 16 hónapos. Fürdés előtt negyedórával már nem adtam rá tiszta pelust, csak a body-t csatoltam be, de bekakilt. Szégyellte vagy nem is tudom, de elpityeredett, mintha rosszat csinált volna. Tudom, ez a válasz nem volt nagyon hasznos, de remélem a tapasztalatommal hozzájárultam, hogy kicsit többet tudj.
2010. febr. 22. 21:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Még egy-két ilyen és utána vért fogsz szenvedni az óvodás kor alatti bepisilésekkel is...
2010. febr. 22. 21:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Így nem sikerélményt kapcsol a bilizéshez, hanem a kétségbeesett nyöszörgést. A pelus nélküli léthez egy kellemetlen, megalázó, szorongó érzést párosított hozzá, ráadásul anyukája támogatásában. Ez a lehető legrosszabb kezdet.
2010. febr. 22. 21:50
 5/6 A kérdező kommentje:
akkor hogy kezdjem?
2010. febr. 22. 21:51
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

pl.

de ha beírod a google-be, h bilizés csomó cikket találsz.

2010. febr. 22. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!