Mehetek tüdőszűrésre ha szoptatok?
Szia!
Mehetsz, én egy hónapja voltam.Előtte tájékozódtam, hogy lehet -e, és lehet.
/Z/
Kedves utolsó író!
A tüdőszűrés NEM kötelező! Csak a rendszerváltás előtt vagyis 1990 előtt volt kötelező.....!
Ez volt az egyik első dolog amit eltöröltek! Mármint a "kötelező" jellegét, mert sérti az emberi jogokat.
Aki akar elmegy aki nem akar nem megy.....
Kedves Utolsó!
Légy szíves olvasd el rendesen a válaszomat. Az anyatejleadóknak KÖTELEZŐ a tüdőszűrés, mert negatív tüdőszűrős lelet nélkül nem lehet anyatejleadó.
Egyébként pedig lehet, hogy önmagában nem kötelező a tüdőszűrés, de az éves üzemorvosi vizsgálatot, ami kötelező (ellenkező esetben a munkáltatót billentik fenékbe), nem csinálhatnák meg az érvényes tüdőszűrős lelet nélkül.
Kedves anyatejeladó!
Amit a foglalkozásegészségügyi vizsgálathoz kötött "kötelező" tüdőszűrésről írtál,az is csak részben igaz.
Vagyis csak bizonyos foglalkozások esetében "kötelezhetik" az alkalmazottakat arra, hogy csináltasson tüdőszűrést.
Pl az orvosok és mindenféle egészségügyi dolgozók, élelmiszeriparban, vendéglátásban dolgozók....stb
De akinek semmi köze az egészségügyhöz, élelmiszeriparhoz, vendéglátáshoz, azok számára NEM kötelező.Vagyis a munkáltató NEM "kötelezheti" a tüdőszűrés elvégzésére.
Én sok olyan embert ismerek akik nem járnak egyáltalán tüdőszűrésre.(20-60 közötti korosztály)De persze nekik semmi közük az említett foglalkozások egyikéhez sem. Teljesen más területen dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!