Ti milyen gyakran sterilizáltok? és hogyan? és hány hónapos a picurkátok?

most 9 hónapos, de minden reggel sterilizálok neki, mikrós sterilizátorunk van.
De amíg nagyon pici volt, kb. 4-5 hós koráig naponta többször, minden étkezés előtt sterilizáltam a cumisüvegeket.

8 hónapos.
Az első 2 hónapban minden evés után sterilizáltam, aztán 6 hós koráig már csak napi egyszer, reggelente, most már csak elmosogatom a cumisüvegjét.

Az első gyereknél kb 10 hónapos koráig, még a kiskanalat is, amivel etettem, ez nem vicc! :)
A második kislányomnál 5 hónapos kora körül kellett pótlás, egy hónapig sterilizáltam minden etetés előtt. Most 6 hónapos múlt, mivel úgyis mindent a szájába vesz már, nem sterilizálok, csak elmosok mindent alaposan. Hozzátáplálást is 5 hónaposan kezdtem, se a tálkát, se a kanalat nem sterilizálom, a játékait sem, a cumiját sem, a zokniját sem, amiket a szájába vesz, mi értelme lenne akkor a cumisüveg sterilizálásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!