Mi a véleményetek a baby kompról? Tapasztalatok?
Én, amikor baba voltam bele voltam téve és semmi bajom nincs...
Sokat olvasgattam róla, hogy hátráltatja a baba mozgásfejlődését. Ez valóban így lehet, ha valaki mondjuk naponta órákat ebben tartja a babáját, mert mondjuk így jól elvan, addig megfőz az anyuka stb... Mi is vettünk ilyet a fiamnak, de én alig tettem bele. Nagyon minimálisat. Mondjuk hetente kétszer-háromszor 10-15 percet, és akkor is volt már vagy 9 hónapos, mikor először beleraktuk. Neki nem lett semmi baja, minden mozgást időben csinált. Mivel zenélt a komp és lehetett nyomkodni a gombokat neki járássegítőként is funkcionált. Imádta tologatni. A húga is használta, de kevesebbet, mint a fiam. Most várjuk a harmadikat, de eladtuk, mert elegem lett, hogy nagy helyet foglal és alig van használva. Használtan vettük 5000 forintért, de nagyon jó állapotban volt, ugyanennyiért sikerült eladni is.
Én és a testvérem is használtuk gyerekként. Állítólag imádtam benne "rallizni", van is egy sztori, amikor száguldoztam a folyosón, és kirepültem a konyhába, mert megakadt a kereke a küszöbben :D
Mi örököltünk egyet a rokonoktól, az én gyerekem is szerette. Akkor használtuk amikor a nagyszülőknél voltunk, és a gyereket biztonságba kellett helyezni (pl. főzés közben, hogy ne jöjjön a lábunk alá, vagy amíg a felnőttek ebédeltek) Jó volt, mert nem tudott kijönni belőle, de azért valamennyire tudott közlekedni, és a rajta lévő játékokat is élvezte.
Engem anno gyerekkoromban beletettek. A mozgásfejlődésem így is gyors volt, de a mászás ténylegesen kimaradt.
A lányomat viszont nem tettem bele, hagyok neki inkább teret a kúszás-mászásra (most kezdett el mászni, szóval nála nem marad ez ki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!