Sima mezei finomlisztet rakhatok 8,5 hónapos babám ebédjébe?
Ha igen, akkor hogyan? A kész főzibe szórjam vagy előtte vízzel simára keverjem? Gyümölcsbe is mehet, vagy csak zöldséghez?
Úgy érzem egy helyben topogok a hozzátáplálással mert sok dolgot nem próbáltunk még (fűszerek, liszt, tojássárgája, sajt), mert nem tudom, hogy álljak neki.
Köszönöm a válaszokat.
Letöltöttem már ezer éve, csak azt hiszem az a bajom, hogy bátortalan vagyok.
Gabonapépet már evett a milupától, szóval a glutént már ismeri, csak az új dolgok kipróbálásához ügyetlen vagyok.
Még mindig a sütőtök, cékla, cukkini a sláger, mert pl borsót, brokkolit ilyesmit, amit elsőre nem eszik meg, nem tudom úgy feldobni, hogy megegye, azért nem is adom. De nem akarom, hogy egy évesen is még csak 3 féle zöldséget ismerjen.
Jajj, olyan elesettnek/bénának érzem magam.
Nagyon köszi a válaszod!
A brokkolit pl. add répával, + egy teás kanál natúr joghurt+ csirkemell. Nagyon finom, édeskés. Én a kelbimbót is így adom, mert így megeszi. De a karfiolt, a zöldborsót is megpróbálhatod így.
Szintén 8,5 hónapos.
Az említett babaszakácskönyvet én néhány kérdőjellel forgatnám, mert nekem is megvan, oda-vissza elolvastam, de helyenként elég érdekes dolgok vannak benne. Szóval úgy olvasd, hogy hallgass az ösztöneidre közben.
Tojássárgája: nekem ma mondta a gyerekorvos, hogy 8-9 hónaposnak hetente 2x fél tojássárga (főtt) mehet a spenótba, sóskába.
Sajtot nem tudom, fűszerből most vezetem majd be a petrezselymet (zöld), kaprot, aztán a továbbiakat még nem tudom.
Én lisztet még nem akarok adni a lányomnak, mondhat bárki bármit. De azt tudom, hogy a lisztet magunknak sem teszem kész főzelékbe, mert nyers marad és az nem jó. Lepirítom vagy átfőzöm a kajával, de mondom, a sajátomnak még nem adok lisztet.
8,5 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!