Az én pici babóm csak másfél éves még, szóval elég kicsike ahhoz, hogyha bizonyos dolgokért rászólok azt megértse. Ha pedig nem akarom felemelnia hangom akkor poénnak veszi és továbbra csak azért is csinálja. Annyiszor megfogadtam, hogy türelmesebb leszek, de mindig kijön belőlem. Pedig imádom és nagyon büszke vagyok rá. Hogyan hassak rá, hogy ő is megértse és én is nyugodt maradjak? Amúgy egy igazi kis hétördög.
2008. aug. 28. 12:56
1/6 anonim válasza:
Az ilyenre legjobb, ha tudomást sem veszel arról, amit csinál. Ha tudod, próbáld meg ezt kivitelzni, mert ha látja, hogy dühít, annál inkább csinálja. Ha nem figyelsz rá, nem lesz miért csinálnia...
2008. aug. 28. 13:31
2/6 A kérdező kommentje:
De van, hogy a kutyagumit szedi össze az udvaron, vagy szegény kutyának a micsodáját fogdossa, ezt nem lehet nem észre venni, és részólok az tetszik neki és annál jobban. És csinál ennél durvább dolgokat is, amit csak ember eltud képzelni.
2008. aug. 28. 13:37
3/6 anonim válasza:
Mindenképpen nagyon következetesnek kell lenned. Én ilyen esetekben biztos alkalmaznék valamilyen "büntetést". Persze nem kell itt komoly dolgokra gondolni, de pl. ha nagyon szeret kint játszani, akkor azt mondod, hogy jó, ha nem hagyod abba, akkor be kell mennünk. Szerintem nem baj, ha erélyesebben szólsz rá, mert különben tényleg azt hiszi, hogy poén az egész. Amiatt meg izgasd magad, hogy micsoda dolgokat művel, más gyerekek is ilyenek, csak mi felnőttek érezzük azt, hogy hú micsoda illetlen és zavarbaejtő dolgok ezek. Ami miatt aggódni kell, az inkább a higiénia. Talán megunja ezeket a ténykedéseket akkor is, ha látja, hogy minden egyes alkalom után be kell menni, negyed óráig súrolni kell a kezét. Gondolom ez sincs ínyére, ezért előbb utóbb csak megunja. Kitartás, más is türelmetlen lenne a Te helyzetedben.
2008. aug. 28. 14:06
4/6 anonim válasza:
Nyugodtan de határozottan mondd neki, hogy "Nemszabad", és vidd el onnan, ahol a rosszaságot csinálja, vagy vidd el azt, amivel csinálja. Én is így szoktam, a fiam imádja a tévét csapkodni, egyszer majdnem le is lökte, mondtam neki, hogy nem szabad, de csak nevetett, szóltam megint, akkor is nevetett, erre bevittem öt percre a szobájába. Hát nem tetszett neki. Mondtam neki, hogy csak akkor jöhet ki, ha nem csapkodja a tévét. Ezt eljátszottok egy héten háromszor, azóta nem csapkodja.
2008. aug. 28. 15:52
5/6 anonim válasza:
A nővérem lánya is csak akkor hallgatottrá ha felemelte a hangját.Ezzel csak az a gond,hogy egyre jobban kell majd emelni a hangod.Pár éves korára már kiabálni kellett vele,különben nem hallgatott rá.Mára már a kiabálásra sem hallgat!:( Megszokta folyamatosan az egyre hangosabb szavakat.Tudta,hogy nincs következménye ha nem hallgat rá.Próbálj meg helyette tényleg valami kis "büntit" kitalálni és nyugodtan elmagyarázni neki a dolgokat.
2008. aug. 29. 10:46
6/6 anonim válasza:
Szerintem is a legjobb, ha következetes vagy. Nem kell feltétlenül felemlned a hangodat, hogy tekintélyed legyen. Csak ha valamit mondasz, pl.tényleg azt hogy nem megyünk ki játszani, akkor azt tartsd is be, mert akkor nem leszel szavahihető!!Akkor legközelebb dobálózhatsz ezzel,hogy akkor nem csinálhatod ezt vagy azt,nem fog rád hallgatni.És légy magabiztos, azt a gyerekek megérzik ha a szülők/felnőttek nem biztosak a dolgukban...óvónőpalántaként sokszor éltem át, és tapasztaltabb kolleginák is ezt tanácsolták, hogy nem szabad hagyni, hogy úm. a fejünkre nőjjenek. Ettől persze lehet (és kell is!) is szeretni a gyereket, de tudniuk kell hol a hatát, és tisztelniük kell a szüleik kérését.
Remélem ha csak egy kicsit is, de hasznos a válaszom!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!