Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha babádnak volt valamilyen...

Ha babádnak volt valamilyen fülbetegsége (pl. gyulladás) akkor hogy derült ki? Kaparta, gyűrte a fülét? Vagy túl sok fülzsír?

Figyelt kérdés
2010. febr. 21. 14:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyulladt a füle, akkor nemcsak gyűri, huzkodja, hanem közben sírdogál is.
2010. febr. 21. 15:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A piciknek általában elég intenzív a fülzsírjuk, gyűrni, húzogatni pedig fogzáskor szokták. Az én kisfiam két hónapos koráig le akarta cibálni a saját fülét, védőnő mondta, h. ez is természetes ebben a korban. Esetleg gyanakszol valamire a babóddal kapcsolatban, van valami panaszotok?
2010. febr. 21. 17:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy derült ki hogy rettenetesen sírt egész nap és a fejét a vállához rántotta többször.Ijesztő volt.Másnap elvittem dokihoz megnézte, és antibiotikumot kapott.Holnap viszem vissza, remélem már meggyógyult.
2010. febr. 21. 20:29
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát gyanakszom, mert mostanában sokat gyűri a kis fülét. Igaz, általában este, amikor már fáradt és a kis szemét is dörzsöli. Azt gondoltam, hogy a fáradság jele, igaz, régebben ezt nem csinálta. Van, hogy szopi közben is gyűri. És ebben a fülében szerintem a normálisnál több a fülzsír. Legalábbis, amikor süt a nap és belenézek, akkor az egészet olyan sárga fülzsírosnak látom. Szoktam néha nyomkodni, mert egyszer azt mondták, hogy nyomjam meg és ha sír, a füle fáj, de nem sírt.

Mit tegyek? Vigyem a házi orvoshoz? Vagy a védőnő is tud valamit ez ügyben tanácsolni? (ma lehet, hogy megyek hozzá a Picivel)

2010. febr. 22. 07:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekünk úgy derült ki a hallójárat gyulladás, hogy reggelre olyan volt kis füle, mintha hetek óta nem tisztítottam volna ki a fülzsírt, tiszta rászáradt sárga bigyó. Húzgálta a fülecskéjét előtte, de egyszer sem sírt, a doki szerint előfordul, hogy nem fáj, csak zavarja, vagy viszket.
2010. febr. 24. 09:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Én pont a jövőhéten viszem tanácsadásra a kislányom és mondani is akarom a dokinak, hogy nézze meg a manóm fülét mert nekünk is húzgálja, tépkedi és a fülzsír is lehet sok.

Ilyet még nem hallottam, hogy fogzásnál is tépkedik, de ez nálunk most aktuális és lehet emiatt cibálja,

6,5 hós kislány anyucija:)

2010. febr. 24. 11:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Mi is jövőhéten megyünk tanácsadásra, én is megmutatom majd. Remélem nincs gyulladásban a füle és tényleg csak a fogzás miatt van. Szegénykémnek most láttam, hogy ott a nagy pukli az ínyén. :( És napok óta sikítozik :(

6,5 hónapos kisfiú anyucija :)

2010. febr. 24. 16:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok.Én említettem tanácsadáson a dokinknak, de ő azt mondta, hogy azért huzigálja, gyűri a fülét a baba, mert felfedezte.Ha nem sír, nincs semmi baj.
2010. febr. 24. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!