Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora adag gyümölcs vált ki...

Mekkora adag gyümölcs vált ki egy etetést tápszeres baba esetén?

Figyelt kérdés
Mira lányom 4 hónapos múlt, most kezdtem a hozzátáplálást, pépesítem a banánt, adok neki kiskanállal belőle, fokozatosan többet. De mennyi az az adag, ami helyettesítheti a tápszeradagját? Egy evőkanál, vagy fél banán vagy miben mérik ezt?Most egy vasagabb karika banánt adtam neki, nem mertem többet.
2008. aug. 28. 10:55
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Gyümivel nem váltunk ki étkezést, csak desszertnek, vagy két etetés között kapja. Legalább is nekem a gyerekorvos és a védőnő is ezt mondta. Majd a főzelékkel, vagy tejpéppel. Türelmesen kóstassd végig vele a gyümiket aztán jöhet a főzi.

Én legalább is így csinálom. Először almát kóstoltunk, aztán barackot, majd a kettőt együtt és így tovább. De minden gyümit 5-7 napig kóstoltasd minden nap növelve az adagot.

Sok sikert!

2008. aug. 28. 11:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én bizony kiváltottam vele étkezést a 10órait és az uzsit, csak gyümit eszik, ebédre főzeléket, reggel és este tápit. sztem ez igy teljesen jó. nálunk egy adak kaja kb egy vizespohárnyi, de eddig kb 1,5 hónap alatt jutottunk el.
2008. aug. 28. 11:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megtiszteltetek a válaszokkal, akkor nem aggódom az adagok miatt, lassan-fokozatosan adagolom a gyümölcsöket. Üdv.
2008. aug. 28. 11:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is kiváltottam neki vele a tízórait, mindig gyümölcsöt eszik. Én reszelek bele babakekszet v. teszek hozzá tejpépet, így laktat. Kb. 100-130 ml gyümit eszik meg, ezt onnan tudom, hogy a botmixerhez van egy mérőedény, ebben turmixolok neki, így látom mennyi az annyi...:-)De olyan 1,5-2 hónap eltelt a hozzátáplálás kezdetétől, mire a tízórait is ténylegesen kiváltottam.
2008. aug. 28. 12:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Én főétkezésre(ebéd) adok neki 1 közepes almát+1/2 banán és teszek bele tápszert(por) vagy Sinlacot,így elég laktató lesz.
2008. aug. 29. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!