Mennyire fontos beadatni a rotavírus elleni védőanyagot,
és mennyibe kerülne?
Figyelt kérdés
2008. aug. 28. 08:28
1/6 anonim válasza:
Szia.Úgy tudom két oltás kell belőle-cseppek formájában kapják,szájon át-és darabja kb.18ezer ft.Az én dokim azt mondta,ő nem javasolja,mert 3-4 hónapos korig be is kellene adni mindkettőt,a gyártó iránymutatása szerint.Ezt azért,mert 3 hónapos kor fölött már lehet bélcsavarodásuk a babáknak-ne kérdezd addig miért nem-és a gyártó nem akarja,h esetleg az oltással hozzák összefüggésbe.Én nem adattam be,pedig most vagyunk3,5 hónaposak.
2008. aug. 28. 08:39
2/6 anonim válasza:
Szia!
Én beadattam a kislányomnak,de csak ezt az egy nem kötelező védőoltást. Az igaz,hogy darabja 18.000 Ft,de 6 hónapos korig lehet nekik beadni,4 hetes különbséggel. Én az elsőt 4 hónaposan a másodikat pedig 5 hónaposan adattam ba. Szájon át kapta meg,így még nem is fájt neki. Semmilyen mellékhatása nem volt,még nyűgös sem volt!! Sokat olvastam róla,más anyukákat is megkérdeztem,és sok kisbaba szenvedett ettől a betegségtől,ami több babánál a kórházba kerüléhez vezetett.:( Állítólag jövőre ez az oltás is már ingyenes lesz,mert annyira gyakori ez a betegség. Szerintem mindenképpen megfontolandó!!
2008. aug. 28. 08:49
3/6 anonim válasza:
Én sem adattam be, mert nekünk sem javasolta a gyerekorvos, ugyanis csak kb 2 éves korig nyújt védettséget. A gyerek meg ugye utána kerül közössége, és ezt a betegséget közösségben lehet elkapni.
2008. aug. 28. 09:05
4/6 anonim válasza:
Ez nem igaz. Ez az oltás teljes védettséget nyút a második adag beadásától. Itt nem úgy van,mint a többi oltásnál,hogy 2 év után emlékeztető oltást kell baadatni a gyermeknek.
2008. aug. 28. 09:11
5/6 anonim válasza:
Szia!
Én is beadattam a babámnak mert a hányással hasmenéssel járó rota vírus fertőzés ebben a korban a legveszélyesebb a picire a kiszáradás miatt.Gondolj bele mennyire megviselné ez a betegség a pici szervezetét nem beszélve arról, hogy kórházi kezelésre szorulna ebben az esetben.Ha van rá lehetőséged adasd be jobb megelőzni a bajt.
2008. aug. 28. 09:47
6/6 anonim válasza:
Én is beadattam, azt mondta a doki így kisebb az esély hogy elkapja, vagy ha el is kapja sokkal enyhébb lefolyású lesz. Kb úgy van ez mint a bárányhimlőoltásnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!