Vannak itt köztünk vízöntő jegyű anyukák? Valóban jellemző ránk?
Nagyon érdekeset olvastam nemrég és érdekelne, hogy valóban jellemző-e sokunkra.
Azt írták egy újságban, hogy a vízöntő szülők nem babusgatják, csucsujgatják sokat a babáikat. Igyekeznek önállóságra nevelni őket már egészen kicsi koruk óta. "Kisfelnőttként" kezelik a gyereket, hogy az álljon minél hamarabb a saját lábára. A gyerek szellemi fejlődésére különösen nagy hangsúlyt fektetnek, hogy az minél kreatívabb, találékonyabb legyen.
Lényegében kevesebbet is aggodalmaskodnak, gyermeknevelést illetően "lazábbak". A gyerekeiket mindennél jobban szeretik, de nem feltétlenül tyúkanyó módjára, inkább mint egyenrangú társ.
És találtam neten egy másikat, ami hasonlót ír:
"A vízöntő anyuka nagyon különleges ember, extrém fogalmakban gondolkodik, s biztosan Ő az, aki a környéken, a legkülönlegesebb módon él. Ez a világlátás tágíthatja a gyermek horizontját, hiszen korán megismerkedik különleges témákkal, emberekkel. Az Ő életében nem lesz kuriózum, hogy már négyévesen ismerje az aktuális bolygóállásokat, vagy pedig egészen profi módon kezelje a számítógépet.
További előnye a Vízöntő anyukának, hogy egyenrangúként kezeli a gyermeket, kikéri a véleményét, s a döntési helyzetekben meghallgatja Őt. Azonban amikor még egészen kicsi a gyermek az anyukát kimerítheti a kisbaba gondozása, hiszen az némi monotóniával jár, amit pedig a Vízöntő anyuka nem szeret.
Az érzékenyebb jegyekkel nem mindig jön ki jól a Vízöntő anyuka, hiszen Ő a világhoz értelmi úton kapcsolódik, a mély érzelmek nem az Ő világa. A másik probléma az anyuka függetlenség igénye, szabadságszeretete lesz. Hiszen igényt tart arra, hogy az Ő élete is a megszokott ütemben folyjék, s nem hajlandó lemondani a gyermekszülés előtti kedvteléseiről. Ha történetesen Rák, vagy Halak kisbabája születik, akkor a gyermek minden idejére igényt tart majd, de a Vízöntő anyuka mégis sokszor fogja Őt rábízni másokra, hiszen neki saját élete van.
A Vízöntő anyuka erősségei: egyenrangúnak tekinti a gyermekét, s emellett biztosítja neki, hogy szellemileg minél inkább fejlődni tudjon. A kicsi érdekes életet élhet, korán megismerkedhet különleges tudományokkal, s rájöhet arra anyja segítségével, hogy ezen a világon mindenki ? korra és nemre, származásra való tekintet nélkül ? egyenlő, hiszen a Nap fénye is mindenkire egyformán süt.
A Vízöntő anyuka hiányosságai: nem mindig szakít megfelelő időt arra, hogy gyermekével törődjék, hiszen saját személyisége is legalább ennyire fontos számára. Túlságosan is egyenrangúan kezeli gyermekét, s ez nevelési helyzetekben nem mindig előnyös, hiszen a gyermek ténylegesen nem mindig tudja eldönteni, hogy mi lenne a megfelelő számára. A gyermek ennek következményeként hajlamos lesz arra, hogy elkallódjék, hiszen a megfelelő időben alkalmazott szigor nem volt segítségére."
én is vízöntő vagyok, és csak részben igazak a fentiek.
pedig a baba nélküli életemben, sokan mondták, hogy tipikus vízöntő vagyok.
én is vizöntő vagyok, az igaz hogy próbálom majd önállóságra nevelni a fiam, és hagyom hogy kibontakozzon de nem helyezem előtérbe saját magam, illetve nem hagyom másra a gyereket csak azért hogy én a kedvtelésemnek éljek, lesz idő majd akkor ha megnől...
Egyenrangú, hisz Ő is ember, de nem annyira hogy a fejemre nőjön és el kallodjon, erre mindig vigyázni fogok, legalábbis megpróbálom.
Nem élek különlegesen átlagosan, és nem merit ki a kisbabám gondozása.
Tehát van ami igaz és van ami nem, de szerintem ha elolvassa ezt egy más jegyű anyuka, akkor Ő is talál benne hasonlóságokat, ami iagz lehet Ő rá is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!