Elalszik a kezemben, de a kiságyban felébred azonnal, ha leteszem, ahogy kinyúlik a kis teste, milyen pozícióba tehetném még le?
Szia!
Én csak hason tudtam altatni a babám és 7 hónapos koráig csak így aludt.
Próbálgasd, melyik fekvési módszer lenne a leg megfelelöbb a babád számára!
Nálunk is ugyan ez a helyzet volt, mindig velem aludt.
Nálunk is be vált a hason fekvés. Bár éjszaka néha oldalra kell fordítani ha már nem kényelmes úgy neki.
Köszi a válaszokat!
Próbáltam már többször a hasára fektetni, de nem tetszett neki. Ő is rajtunk szeret aludni, de egyedül vagyok itthon vele késő estig általában és ha rajtam alszik, akkor én semmit sem tudok csinálni (se enni, se inni és aludni sem) és félek, hogy megszokja, hogy így alszik.
Most az oldalára fektettem, pár perce már így alszik. Talán fáj egy kicsit a hasa és ha kinyúlik, akkor rossz neki. Ez a felhúzott láb pozíció, ez kényelmes neki. Mint egy kis bogár úgy alszik az oldalán.
Nálunk az oldalra fektetés vált be, mondjuk már a kórházban ezzel kezdtük. Ha ébren van, mikor leteszem (vagy épp az ágyatérés pillanatában ébred fel), gyorsan cumit adok neki (de csak ekkor, vagyis nincs előtte a szájában), ez hirtelen megnyugtatja és elalszik.
Az elején nálunk is sokszor kézben aludt el. Megkérdeztem a védőnőt ezzel kapcsolatban, és azt mondta, kb 2-hónapos koráig nem lehet "elrontani" a babákat, de utána már annyira ne szoktassam hozzá. Így is lett. Most 6&fél hónapos, és napközben egyáltalán nem alszik el kézben, bármilyen álmos is legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!