Más is tapasztalta, hogy a férfiak érdeklődőbbek a baba iránt?
Most 11 hónapos, 1-2 hónapja nagyon kibővült a metakommunikációja. Hangokat ad ki, grimaszol, berreg (az ujjaival pöcögteti a száját hangkiadással), vigyorog. Gyakorlatilag mindenkire, nagyon próbál kapcsolatot teremteni.
Azt vettem észre, hogy a férfiak (30-40-es korosztály, illetve a 60 körüliek) "ugranak" leginkább erre a kokettáló viselkedésre. Ők állnak meg a babakocsi mellett, reagálnak vissza.
Ma egy kerthelyiségbe ültünk be, kerti kanapé szerű bútorok voltak. Az apja mellett, a háttámlába kapaszkodva felállt és mindenáron fel akarta hívni magára a szomszéd asztalnál ülő férfi figyelmét. Jó 15 perces "beszélgetés" lett belőle. A férfi vigyorogva utánozta, visszagrimaszolt neki. Előtte a mobiljába temetkezve olvasott.
Lehet, hogy csak véletlen, de nőktől ritkábban, kevésbé lelkes visszajelzések érkeznek felé.
Én is ilyen vagyok.
Van három gyerekem, egész nap velük vagyok, nekem ez tökéletesen elég, minek barátkozzak más babákkal.
Pasik dolgoznak, alig vannak együtt a gyerekeikkel, talán jobban ki vannak éhezve egy jó kis baba-kommunikációra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!