Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy, MI a 21....

Miért van az, hogy, MI a 21. század anyái már egyáltalán nem bízunk ösztöneinkben?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a terhességgel kapcsolatos mindenféle felesleges aggodalmakra, a szoptatásra, az etetéssel kapcsolatban, mikor, mit, hogyan....Miért nem hallgatunk egyszerűen az ösztöneinkre, miért olvasunk millió könyvet, vagy linket, ami 20 évvel ezelőtt,most, és valszínű 20 év múlva is teljesen mást állít, hogy mi a jó nekünk és a babánknak? Miért könyvből nevelünk??? Köszönöm az értelmes válaszokat!
2010. febr. 19. 09:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egy dolog az ösztön és más a tudás. Az ösztön nem elég, az nem mondja meg hogy mikor mit lehet adni egy babának, mit szabad és mit nem. Annak idején is a nők az idősebbektől, a szüleiktől tanulták meg az anyukájuktól ezeket a dolgokat, több ezer évvel ezelőtt is, az idős asszonyok adták tovább a tudást, hogy kell bánni egy csecsemővel és hasonlók. Nekem pl. nincsen már anyukám és nincsen senki sem a környezetemben aki elláthatott volna jó tanácsokkal, tapasztalttal, így kénytelen voltam én utána olvasni, érdeklődni. Mert bár jól működnek az anyai ösztöneim, azt nem súgja meg, hogy mi a helyzet ha beteg a gyerek, mit adjak neki, vagy melyik ételt elsőnek.... logikus, nem??
2010. febr. 19. 11:04
 12/15 A kérdező kommentje:

9:53-nak! Teljes mértékben igazad van! A tudás és az ösztön más! Nem is arról beszéltem, hogy ha beteg a gyerek, akkor nem viszem orvoshoz! Amúgy ha pont ezt a témát hoztad, itt, vagy akár a könyvekben nem fogsz választ kapni a betegségekkel kapcsolatban! Arra való az orvos. Ez a kaját hogy vezessem be, pedig szerintem józan ész kérdése. Mindannyian vigyázunk gyermekeinkre, és figyeljük a reakciókat...Egy általánosságokról szóló könyvben nem fogsz választ kapni a te babádra vonatkózóan. Pl: krumpli-sűrítsünk ezzel, kaphat a baba stb....na igen ám, az én babám nem eszi meg a krumplis dolgokat! Erről már nem ír a könyv! Akkor most hogyan tovább? Nincs szakirodalom, vagy tömjem meg vele? Utálja meg még jobban? Bocsi, nem bántani akrok, csak azt szeretném mondani, hogy általánosságokból sokszor nem tanulunk, mert ugye minden babó más! De köszönö9m szépen a válaszod, és azzal tényleg egyetértek, hogy jobb néhány dolgot a szakértőkre bízni!

OFF-ra: igazából csak annyit tudtam meg az újkrumliról, hogy abban még van valami anyag, ami árt a szervezetnek. Pontosabbat nem tudok! Bár lehet ezek azért emelték ki, mert a héjjában van, és itt héjjastól eszik a krumplit!

2010. febr. 19. 11:45
 13/15 A kérdező kommentje:
Ja és még valami! Pont amit írtál, hogy szülők, nagyszülők átadják a tudást! Így van, de a mai "szakirodalom" nem erről szól. Szüges ellentéte annak, amit régen csináltak! Régen nem volt ennyire elüzleteisedve a babák világa! És igen pont ezt nem értem, ha régen kaphatott pl egy kisbaba tejet, akkor most miért kell kivárni az 1 évet? Vagy régen 1 éves korára már azt ette a gyerek (többnyire), mint a család többi tagja! Kérdezem én, hogy a mai 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálás mellett, és ha mindent betartunk, úgy, ahogy mondják, akkor mikorra eszi meg a gyermek a normális kaját? Szerintem soha, vagy nagyon későn! Régen ha beteg volt a baba, természetes dolog volt, most meg aggódunk itt mindenféle H1N1-ek miatt, és még sorolhatnám...Régen egy szobában, egy ágyban aludtak....Most meg te vagy a lehető legrosszabb, ha veled alszik, mert akkor félreneveled?!
2010. febr. 19. 11:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

én együtt alszom a babámmal, és sose mértem, hány gramm kaját eszik egy étkezésre, mégis szép nagy kislány, hozzáteszem, 1 éves koráig alig evett mást, mint anyatejet, nem kellett neki, nem erőltettem. azóta meg eszik már mindent, 14 hónapos. de azzal nem értek egyet, hogy pl az ultrahang stb felesleges. ha problémamentes a terhesség, akkor biztosan az, de amúgy? nekem pl. terhességi vércukrom volt és terhesség utolsó 3 hetében 150 volt a vérnyomásom. ha ezeket nem kezelik, akkor gázlett volna, így meg hálistennek nem lett baj, kivéve, hogy az elején 10 napot az intenzíven volt a babám, mert elég aprókának született (2650 gr) és nagyon leesett a vércukra, és infúziót kellett kapnia. Ő lehet, hogy nem maradt volna életben, ha mondjuk 100 éve született volna.

a másik dolog, amiben én 100%-ban az ösztöneimre hallgattam, az az, hogy sosem hagytam sírni őt. és ő bizony nagyon sírós volt, és nem csak az első hónapokban, hanem kb 1 éves koráig. sokszor felvettem, nagyon sokat játszottam vele, mindenki mondta, hogy ennek nem lesz jó vége, mert megszokja, hogy mindig ölben van. mi lett az eredmény? 1 éves korától rohamosan javult a helyzet, már egyáltalán nem cipelem, ölbe nagyyon ritkán kéri magát, kb. ha fáradt vagy fogbaja van, nagyon jól elvan egyedül, olyasmiket játszik, amiket előtte együtt csináltunk, és nagyon-nagyon okos, ügyes, mindenre érdeklődő, barátságos kisgyerek lett belőle. ennyit arról, hogy elkényeztetés meg miegyéb. én egyszerűen TUDTAM, hogy nem azért sír, mert el van kapatva, hanem igenis, igényelte a rengeteg testkontaktust és foglalkozást. és bár időbe telt, és a hátam bánja, de megtérült a befektetés, hiába hümmögött védőnő, apuka meg anyós.... :)

2010. febr. 19. 12:06
 15/15 anonim ***** válasza:
...azt hallottam az újkrumpliről, hogy azért nem , mert éretlen állapotaban van..
2010. febr. 19. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!